Aanhoudend bidden

Aanhoudend bidden

Door Arie de Paauw

[Hand.12:5] Terwijl Petrus onder zware bewaking zat opgesloten, bleef de gemeente vol vuur voor hem bidden tot God.NBV21

Lezen: Hand.12:1-18

Word je soms ook zo moe van het telkens maar herhalen van je onverhoorde gebeden? Steeds maar weer hetzelfde vragen, maar het gebeurt niet? Ons verhaal van vandaag bemoedigt om niet op te geven totdat er een doorbraak is, zelfs al geloof je het niet (meer)

Je kent het verhaal vast wel. Herodes wil populair zijn bij de leiders van het volk en laat Jacobus doden. Pats boem , onverwachts. Dan wil hij hetzelfde laten doen bij Petrus en neemt hem gevangen. En misschien vraag je je wel af waarom Petrus wel gered wordt en Jacobus niet. Wel het antwoord is eenvoudig: gebed!

En niet zomaar een gebedje voor het slapen gaan, nee intens, langdurig gebed, vurig, dag en nacht is er een bidstond in een huis van een van de gemeenteleden. En dat zal er niet zachtjes aan toegegaan zijn, het waren Joden, en die maken altijd herrie bij het bidden, door mekaar heen. En dat gebed mist zijn uitwerking niet. Ze stoppen niet voor een pauze, nee, er is 24 u gebed. Dat blijkt omdat Petrus ‘s nachts bevrijd wordt en er meteen naar toe gaat. 

En dat gebed mist zijn uitwerking niet, de geestelijke wereld komt in beroering. Er komt een engel naar Petrus toe, die lekker ligt te slapen, voor zover je dat kunt, vastgeketend tussen 2 soldaten, die ook liggen te knorren, waar kan zo’n man tenslotte heen? Maar de engel staat er en zegt dat Petrus op moet staan. Als hij dat doet vallen de boeien van hem af. Als we op staan worden de ketenen verbroken!

En samen lopen ze door 4 eenheden van 4 soldaten heen, die ook slapen en dat met hun leven zullen moeten bekopen. Petrus denkt nog dat hij droomt, maar niets is minder waar. Hij staat even later in zijn uppie op straat, de engel is weg, dus gaat hij naar het huis waar gebeden werd, blijkbaar was hem dat bekend. Is ons huis bekend als een huis van gebed? Maar als hij daar aankomt slaat het ongeloof toe, eerst bij Rhode, ze laat hem gewoon buiten staan! Maar ook bij de biddende gemeente. Tot er iemand gaat kijken en ze bemerken dat er kracht is in (gezamenlijk) gebed!

Geef daarom nooit op, zoek een partner, als je die niet hebt, want we hebben de belofte dat waar 2 of 3 iets eenparig begeren het ons zal ten deel vallen! Maar het begint met je eigen intimiteit met God, want je kunt niet in het openbaar bidden, als je dat niet hebt, dan wordt het een vertoning…. Maar dan, als je samen de hemel en de hel bestormt met je gebed, gaan er dingen veranderen. 

Volgende week is er weer de week van gebed, doe daar op de een of andere manier aan mee, het zal weer anders gaan vanwege de lockdown, maar ook via whats app, zoom of weet ik veel wat, kan je meedoen. Vorig jaar deden heel veel mensen uit verschillende kerken mee met 7x rondom Rotterdam rijden die week, met een rode vlag uit het raam van de auto, maar verzin iets, doe iets. Niets doen is geen optie. Blijf bidden voor je (klein) kinderen, je partner als die nog niet gelooft, of wat het ook is.

De beloften van God zijn Ja en Amen, eigen ze je toe, spreek ze uit, maar hou nooit op! Bid totdat er iets gebeurt (PUSH) want God is trouw en een beloner van wie Hem ernstig zoeken

Met dank aan pastor Eddie James van de Nations Church, Orlando


 

 
10-01-2022