God is goed

Luqister je liever, klik dan hier: https://preachingdrummer.wordpress.com/2022/01/26/god-is-goed-audio/

[Klaagliederen 3:25] Goed is de HEER voor wie Hem zoekt en zich op Hem verlaat. NBV21

Lezen: Klaagliederen 3:19-33

 

God is goed, of we dat nu ervaren of niet. Ik tik dit met 1 vinger, want mijn linkerarm zit in een sling, omdat ik afgelopen vrijdag een val gemaakt heb met mijn fiets, door de gladheid en er daardoor een pees in mijn schouder is gescheurd, wat best pijnlijk is. Deze tekst kreeg ik via mijn oude vriend Ed van Wijk, inmiddels pastor bij een methodistenkerk in Amerika, toen ik vannacht nog even lag te scrollen, omdat ik wakker werd van de pijn.

Jazeker, ondanks alles, God is goed, en er zit wat bij. Voor degene die op Hem hopen, die op Hem vertrouwen, het van Hem verwachten. Je zou dat als een voorwaarde kunnen zien, waardoor jouw mate van geloof, verwachting, hoop bepalend is, maar dat is denk ik niet zo

Ik denk dat het veel eenvoudiger is. Gods goedheid geldt voor iedereen. Hij laat de zon opgaan en laat het regenen over goede en slechte mensen, zei de Here Jezus. Het is het beeld van Zijn eindeloze genade voor ieder mens. Maar wanneer jij op Hem vertrouwt, zie je het ook. Wil je het ook zien!

En wanneer je met Hem geen rekening houdt, Hij geen plaats heeft in je leven, zie je deze dingen niet. Heb je er geen oog voor en spreek je deze belijdenis, want dat is het, niet uit! 

Jeremia, de schrijver van dit boek zat in niet zulke rooskleurige omstandigheden. Israel was weggevoerd in ballingschap en het restant, dat achtergebleven was vertrouwde meer op anderen, dan op de Here en sleepte hem van hot naar haar. Maar dan is hier die belijdenis , tegen de omstandigheden heden in: God is goed! 

Laten we ons niet laten leiden door de omstandigheden, maar altijd ons vertrouwen stellen op Hem, die gewoon goed is en dat ultiem heeft bewezen aan het kruis van Golgotha, waardoor ieder die gelooft, vergeving van zonden kan ontvangen en de toegang tot Zijn Koninkrijk, nu en straks! Als dat geen goedheid is weet ik het niet meer!


Advertenties worden ondersteund voor dit bericht
26-01-2022