Opstandingskracht

Luisteren kun je hier: https://preachingdrummer.wordpress.com/2022/01/28/opstandingskracht-audio/

Opstandingskracht

Door Arie de Paauw

[Rom.8:11] Want als de Geest van Hem die Jezus uit de dood heeft opgewekt in u woont, zal Hij die Christus heeft opgewekt ook uw sterfelijk lichaam levend maken door zijn Geest, die in u woont.NBV21

Lezen: Rom.8: 1-11

In ons woont dezelfde Heilige Geest, die Jezus uit de dood deed opstaan. Als we ons dat realiseren begrijpen we wat Jezus zei: ‘en er zal niets meer voor jullie onmogelijk zijn’. Maar beseffen we dat eigenlijk wel ten volle?

Want als ik om me heen kijk en luister naar de doorsnee christen, is het allemaal kommer en kwel. Dit niet goed, dat niet goed, hier problemen, zus problemen, we onderscheiden ons in niets van de mensen, die Jezus niet kennen. Maar in ons woont de explosieve kracht van de Heilige Geest, samen met Hem kunnen we bergen verzetten, zieken genezen, doden opwekken. Of is dat alleen in Afrika?

Diezelfde Geest zal ook onze sterfelijke lichamen weer levend maken, niet (alleen) straks, bij de wederopstanding op de jongste dag, maar ook nu. Toen ik in 2013 getroffen werd door een lichte beroerte, was het, naast de vele gebeden die er voor mij, net als nu trouwens, opgezonden zijn, de proclamatie van deze tekst die mij binnen 5 maanden weer Full time aan het werk deed gaan. De bedrijfsarts vond het bijzonder dat ik zo snel weer op de been was. Ik zei toe tegen haar: ‘ ik dien een bijzondere God!’

Laten we ons, ook vandaag, juist vandaag, realiseren Wie en Wat er in ons woont en ons ook door Hem laten leiden. Dan gaan we versteld staan wat we gaan zien en meemaken! Geloven saai! Dacht het niet!

28-01-2022