Ik ben een kind van God

Luister hier: https://preachingdrummer.wordpress.com/2022/02/01/ik-ben-een-kind-van-god-audio/

Ik ben een kind van God

Door Arie de Paauw

‘De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.’ Romeinen‬ ‭8:16‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Rom.8:10-17

In een rechtszaak zijn getuigen van onnoemelijk groot belang. Op hun getuigenis staat of valt de hele zaak. Tegenwoordig kan DNA ook vaak belastend of ontlastend werken. Menselijke getuigen kunnen beïnvloed worden, maar deze, forensische, getuigen niet.

Ook ons een kind van God weten wordt nog wel eens in twijfel getrokken en met name door de aanklager himself, satan, want dat betekent zijn naam. En hij fluistert het in je gedachten: ‘jij een kind van God, laat me niet lachen! Hoe kun je dan dit of dat doen?’ En voor je het weet is de twijfel weer toegeslagen.

En dan wordt hij vaak ook nog geholpen door onze mede broeders en zusters, mensen van wie je meer genade zou verwachten. Maar wanneer jij Jezus hebt binnengelaten in je hart, Hem oprecht de Heer van je leven hebt gemaakt, dan mag je weten een kind van je hemelse Vader te zijn. Gekocht en betaald met het bloed van Jezus. En dat je Hem zelfs heel intiem ‘Papa’ mag noemen.

Niemand is volmaakt en een kind moet nog heel veel leren en kan en mag dan ook nog fouten maken. En als we die aan God belijden vergeeft Hij ze ook weer. Je hoeft dus ook nooit bang te zijn om je kindschap te verliezen. Je hebt niets gedaan om het te ontvangen, je kunt ook niets doen om het weer te verliezen 

En, om nog even op die getuigen terug te komen, de Heilige Geest Himself, is jouw getuige. Hij is niet te beïnvloeden! En je DNA bewijst het, daar hoef je niet nog eens een test voor zet laten doen. En de Heilige GEEST getuigt samen met jouw eigen geest dat je een kind van God bent. Hij, God Zelf, doet dat. Luister dus niet naar dat nare stemmetje, maar leg het, door onderstaande proclamatie, het zwijgen op:

Proclamatieik ben een kind van God!

Gebed: dank U wel, Heilige Geest, dat U in mij getuigt dat ik een kind van God ben, door de Vader geliefd, door de Zoon vrijgekocht en door U bevestigt

Luistertip: In U weet ik wie ik ben Hillsong Nederland

#WIBIC

01-02-2022