Vergeven door het bloed

Luister hier naar de audio versie: https://preachingdrummer.wordpress.com/2022/02/03/vergeven-door-het-bloed-audio/

Vergeven door het bloed

Door Arie de Paauw

‘In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de zonden.’
‭‭Kolossenzen‬ ‭1:14‬ ‭
HSV‬‬

Lezen: Kol. 1:9-14

Je kent ze vast wel, de reclames van de wasmiddelen, het een wast nog schoner dan het andere. Want dat willen we tenslotte allemaal, een schone, fris ruikende was. De kleren die we dragen moeten fris en schoon zijn

Het is eigenlijk een hele tegenstelling, dat het bloed van Jezus ons schoonwast, want als iets onder het bloed zit, doen wij het juist in de was. Toch is het, vanaf Genesis 3 een steeds terugkerend thema in de hele Bijbel. God maakte voor Adam en Eva kleren van dierenhuiden, maar die moesten dus wel eerst geslacht worden, aan de binnenkant van die huid zat dus nog bloed en dat kwam weer op hun huid.

‘En bijna alles wordt volgens de wet door bloed gereinigd, en zonder het vergieten van bloed vindt er geen vergeving plaats.’ zegt Hebreeën‬ ‭9:22‬ ‭HSV‬‬, zo belangrijk is het. Maar al die liters en liters bloed, de zee van bloed van alle geslachte dieren was een heen wijzing, een voorschot op het volmaakte offer van de Here Jezus. Er is echter 1 verschil: het bloed van de dieren bedekte de zonde, je zag het niet meer, maar was er nog wel, maar het bloed van Jezus reinigt van zonde, zo schoon, daar vindt geen forensische dienst meer een spoortje van terug! Niets wast witter dan het bloed van Jezus!

Er zijn wel eens mensen die zeggen dat genade wel erg goedkoop is, nou, niets is minder waar! Het kostte Jezus Zijn kostbare bloed! Hij bloedde 7 maal. Al eerste in de hof, waar Hij bloed zweette, volgens deskundigen de ultieme uiting van traumatische angst. 2. Hij bloede toen ze Hem met vuisten sloegen. 3. Ze trokken Hem de baardharen uit (niet beschreven, maar al geprofeteerd door Jesaja) 4. Hij werd gegeseld, 39 x, waardoor wij, door die striemen, genezen zijn. 5. Hij kreeg een doornenkroon op Zijn hoofd, waar ze ook nog eens op sloegen. 6. Zijn handen en voeten werden doorboord, met spijkers, waarmee Hij aan het kruis geslagen werd. 7. En om te verifiëren of Hij echt al gestorven was, stak een soldaat zijn speer in Zijn zij, waarna er bloed en water uitkwam. Noem dat maar eens goedkoop!

Maar dat alles moest gebeuren zodat wij de vergeving zouden ontvangen door Zijn bloed. Met dat bloed is Hij weer de hemelen doorgegaan, zegt, opnieuw, de Hebreeënbrief in hoofdstuk 9, waar in de vergelijking wordt gemaakt met de Grote Verzoendag, toen de hogepriester met het bloed van een lam achter het voorhangsel ging om dat te sprenkelen op het verzoendeksel. Zo ging Hij de hemel in en deed zo verzoening voor de zonden van de hele wereld (2Kor.5:17) Denk ook aan het bloed aan de deurposten in Egypte, als er bloed zat aan de deurpost ging de doodsengel niet naar binnen. 

We zijn dus weer schoon, schoner kan niet, doordat we de vergeving ontvangen hebben, door Zijn bloed. Dus mocht satan je aanklagen, herinner hem er dan maar aan: ‘Ik ben vergeven door het bloed van het Lam!’

Gebed: Wat geweldig, Here Jezus dat U zoveel van mij hield, dat U Uw bloed gestort hebt aan het kruis van Golgotha en dat ik daardoor vergeven ben, dat al mijn zonde en schuld schoongewassen zijn en er geen spoortje meer van te vinden is.

Proclamatie: ‘Ik ben vergeven door het bloed van het Lam!

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ 

Luisteren: Nothing but the blood/O the blood of Jesus, Sarah Hart Pearson. Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

#WIBIC

03-02-2022