Een nieuwe schepping

Luister hier https://www.podbean.com/media/share/pb-kvzy2-119dc1e

Een nieuwe schepping

Door Arie de Paauw

‘Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.’
‭‭2 Korinthe‬ ‭5:17‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2Kor.5:11-21

Luister hier naar de audio versie op SoundCloud

Je kent ze wel, die make-over programma’s op de televisie. Iemand wordt onder handen genomen, gaat naar de kapper, krijgt een massage, mooie make up en nieuwe kleren en zou klaar zijn om een nieuw leven te beginnen. Het verschil is soms opmerkelijk. Maar één ding wordt niet meegenomen: de binnenkant. En als er verandering moet komen is die juist het belangrijkst!

Bij God is dat niet zo, die begint bij de binnenkant en als die veranderd is komt de buitenkant vanzelf. Dat is de tekst van vandaag: als je in Christus bent, ben je een nieuwe schepping. Niet eens een make-over, een complete Made-new! Helemaal opnieuw gemaakt. In Hem gaan geloven heeft dan ook een complete transformatie tot gevolg!

Alleen gaat het bij iedereen anders, de één is binnen een dag van de drugs af, de andere tobt er nog jaren mee, maar beiden zijn kinderen van God geworden en noem maar op. God gaat met iedereen een eigen weg. En de ene weg is de andere niet. Maar het feit blijft dat als we in Christus zijn, we totaal vernieuwd zijn. Misschien helpt dat om het je iedere dag weer te beseffen om de leugens van de tegenstander te onderkennen en te weerleggen!

Als we in Christus zijn, zijn we dus in Hem, toen Hij gekruisigd werd, werden wij dat, toen Hij stierf, stierven wij, toe Hij begraven werd, werden wij dat en toen Hij werd opgewekt ontvingen wij dat nieuwe leven. Dat getuigt de doop zo sterk, samen met Hem begraven en weer opgewekt! (Gal. 2:20)

Dus als de boze je probeert te verleiden en je in te fluisteren dat je het toch vroeger ook deed, proclameer dan deze tekst, leer het uit je hoofd, zodat je het paraat hebt: ik ben in Christus een nieuwe schepping, het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat ik in U ben ,dat U mij volledig nieuw hebt gemaakt en al het oude hebt weggedaan, ik proclameer: 

Proclamatie: Ik ben een nieuwe schepping, het oude is voorbijgegaan, het nieuwe is gekomen

Luisteren: 2Cor.5:17, The Rizers

Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ #WIBIC

07-02-2022