Door Gods Geest geleid

Door Gods Geest geleid

Door Arie de Paauw

‘Immers, zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God.’ Romeinen‬ ‭8:14‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Romeinen‬ ‭8:1-17

Ook te beluisteren op Spotify

Ik rijd vaak met mijn navigatie aan ergens naar toe. Soms geeft het dan iets anders aan dan ik gewend ben. Dan heb ik de keus om het wel of niet te volgen. De keren dat ik dat niet deed liepen vaak verkeerd af. Dat apparaat weet dingen die ik niet weet!

Zo wil de Heilige Geest ook ons leiden, niet alleen in geestelijke zaken, maar juist in de dingen van alle dag. Als ik op mijn werk er niet uitkwam riep ik Zijn hulp in en er gebeurde iets waardoor het wel lukte. Hij wordt in de Bijbel de Parakleet genoemd, iets wat we (te) vaak met de Trooster hebben vertaald, maar Hij is meer dan dat. Het betekent ook Helper, Hij, Die erbij geroepen wordt.

Het is een beslissing, zoals wel of niet de aanwijzingen van je navigatie volgen een beslissing is, die je vaak in een split second moet maken,. Maar doe je dat, dan krijg je er geen spijt. Kinderen van God laten zich door de Heilige Geest leiden, zegt onze tekst, als je de volgorde omdraait. En misschien moeten we daar het woordje beter aan toevoegen: ‘Beter laten kinderen van God zich door Geest van God leiden’ Dat zou een hoop problemen kunnen voorkomen. 

Hij wil tot je spreken, vaak door het Woord, maar ook in je gedachten. Je zou dat impulsief kunnen noemen en dat klinkt negatief, tenzij je besluit om te handelen naar de impulsen, die de Heiige Geest je ingeeft, luisterend naar de stem van de Vader, zoals het een gehoorzaam kind betaamt! 

Gebed: Heilige Geest van God, ik wil ervoor kiezen om door U geleid te worden, in ieder facet van mijn leven, omdat ik een kind van God ben. Leer mij steeds meer afhankelijk te zijn van U en Uw stem meer en meer te verstaan, opdat ik alle listen van de boze kan ontmaskeren en pareren.

Proclamatie: Ik ben een kind van God, door Zijn Geest geleid!

Luisteren: Bron van Levend Water, Opwekking 445

Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ #WIBIC. Binnenkort ook als leesplan te vinden in de Bible app!

10-02-2022