Behoed op al mijn wegen

Behoed op al mijn wegen

Door Arie de Paauw

‘Want Hij zal voor u Zijn engelen bevel geven dat zij u bewaren op al uw wegen.’‭‭Psalm‬ ‭91:11‬ ‭HSV‬‬

Lezen: ‭‭Psalm‬ ‭91

Deze Opfrisser is, in audio vorm, ook te beluisteren op SoundCloud

We hebben engelen veranderd in liefelijke, goedlachse, babyachtige typetjes, die met name rond kerst door het luchtruim zweven en God de eer geven. Maar zijn ze dat ook?

De engelen, die we in de Bijbel tegenkomen, zelfs rond kerst, zijn strijdbare helden, zonder vleugels, oersterk, waar je geen loopje mee moet nemen. En wij, Gods kinderen hebben er elk minstens twee, afgaande op deze tekst, die ons ten dienste staan. Want Hij zal Zijn engelen bevel geven dat ze je bewaren op al je wegen. En engelen is meervoud…, dus minstens twee.

Er zijn vele getuigenissen van mensen die een ervaring hebben met een engel. Ik heb er ook eentje. Ooit stond ik op de toegangsweg naar Rotterdam met een lekke band. Het was nog vroeg in de morgen. Ik stond zodanig dat de krik er niet goed onder paste en was aardig aan het tobben. Ik riep het uit: Here, help toch. Toen stopte er een politiewagen en een agent stapte uit. Hij keek even, wuifde me opzij en begon mijn band te verwisselen. Ik hoefde zelfs de band niet in de kofferbak te doen! Even later was hij weer verdwenen, zonder veel gezegd te hebben. Ik denk dat het een engel was!

Ze passen op ons, waken over ons dat we ons niet aan een steen stoten, zegt vers 12. Dat is niet zomaar een steen, dat is zo’n rots waar je over vallen kunt en het ravijn in storten. Dat voorkomen ze. En wij mogen weten dat ze bij ons zijn, dag en nacht. Ze zitten naast je op je TV en computer te kijken. Let dus wel op wat je kijkt🤔

Dat te weten betekent niet dat je dus maar aan kunt rommelen, nee, onze eigen verantwoordelijkheid blijft. Maar weet dat als de vijand je probeert aan te vallen, er twee van die enorme bodyguards naast je staan. Tot de tanden toe bewapend om je ten dienste te zijn. En de Bijbel zegt over de engelen: ‘Zijn zij niet allen dienende geesten, die uitgezonden worden ten dienste van hen die de zaligheid zullen beërven?’ Hebreeën‬ ‭1:14‬ ‭HSV‬‬

Ze gaan met ons mee, dag en nacht, geweldig toch?

Gebed: Dank U wel, Vader God, dat U engelen op ons laat passen, dat zij ons beschermen. Wat een geweldig veilig gevoel geeft dat! We zijn in Uw ogen zo geliefd en zo kostbaar, dat we minstens twee hebben. Daarom kan de vijand ons niet onderuit halen, want ze zijn dag en nacht aan onze zij!

Proclamatie: Ik ben behoed op al mijn wegen

Luisteren:All Night, all day Sandi Patty
Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ #WIBIC

11-02-2022