Ik kan alles in Zijn kracht

Ik vermag alle dingen in Hem, die mij kracht geeft.’
‭‭Filippenzen‬ ‭4:13‬ ‭NBG51‬‬

Lezen: Fil.4:10-20

Je kunt deze overdenking ook beluisteren op SoundCloud

In een tijd als deze zie je veel mensen gebukt gaan onder burn-outs en depressie. Je elastiekje is te lang uitgerekt geweest, tijd om op te laden!

Onze tekst van vandaag laat zien dat we eigenlijk tot alles in staat zijn, door Christus, Die ons kracht geeft. Paulus, die dit hier zegt, heeft op zijn zendingsreizen nogal wat te verduren gehad. Honger, armoede, gestenigd, in de gevangenis gegooid, gegeseld, schipbreuk geleden en noem maar op. ‘Maar’ zegt hij, ‘ik kan dat alles aan, omdat Christus mij er de kracht voor geeft!

Dat is nogal wat, dat is je beseffen Wie en Wat er in je woont, welke krachtbron, bron van energie er in ons is. Dynamis, de Heilige Geest, is onze nooit uitgeput rakende dynamo. 

Mijn eerste autootje had een kapotte dynamo. Het sloeg de stroom, die onderweg opgewekt werd niet op en als je dan weg wilde gaan, was je accu leeg en kon je het vergeten, niets is erger dan een auto die je in de steek laat! Maar toen er weer een nieuwe ingedaan werd, liep zij als een zonnetje

Zorg dat je aangesloten bent op de Heilige Geest, Die je de kracht, het vermogen geeft te doen wat je moet doen. En laat je door Hem leiden, voordat je nieuwe dingen aanneemt, die misschien teveel voor je zijn…. Ook dat is luisteren naar Zijn stem en niet alleen in geestelijke zaken, maar op ieder gebied van je leven! Zorg dat je opgeladen bent,dan kom je het verst!

Gebed: Wat een power heeft U voor mij klaarleggen, Heilige Geest, onvoorstelbaar. Ik kies ervoor om aangesloten te zijn op Uw nimmer aflatende kracht en te luisteren naar de aanwijzingen, die U mij geeft. Zodat mijn boog nooit te ver gespannen staat, zodat de rek eruit gaat!

 

Proclamatie: Ik vermag alle dingen, door Hem, Die mij kracht geeft!

LuisterenIk vermag alle dingen Opwekking
Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ #WIBIC

16-02-2022