Onderweg gezegend

Onderweg gezegend

Door Arie de Paauw

‘Gezegend zult u zijn bij uw komen, gezegend zult u zijn bij uw weggaan.’Deuteronomium‬ ‭28:6‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Deuteronomium‬ ‭28:1-14

Ook te beluisteren op SoundCloud

Als je veel op de weg zit weet je dat er eigenlijk dagelijks gevaren zijn. Al zou je dat zelf nog niet veroorzaken kunnen andere weggebruikers je nog in de problemen brengen. Dus ook bij dit onderwerp hebben we Gods bescherming nodig!

Dat is dan ook een van de zegeningen die komen uit het gedeelte wat we gisteren ook behandelden. Deel van Zijn zegen over ons leven is dat we gezegend zijn bij ons in- en uitgaan. Eigenlijk omvat dat ons hele dagelijkse leven. Vanaf dat je ‘s morgens wakker wordt en opstaat totdat je ‘s avonds gaat slapen en zelfs dan nog waakt Hij over je!

Bij het tegenovergestelde, de vloek, gebeurt dat dus niet. Zie je hoe belangrijk het is om onder Zijn zegen te leven? Nogmaals, redding is door genade, daar hoef je niets voor te doen. Ook de zegen van de Heer hoef je niet te verdienen. Je moet alleen zeker zijn, dat er geen zonde in je leven is, waardoor de tegenstander legaal recht heeft om je te kwellen.

Als dat zo is, ruim het op, onder de leiding van de Heilige Geest en stap de zegen binnen! Want de prijs is betaald, de vloek verbroken, maar we moeten er niet weer onder komen!

Gebed: Het is zo geweldig, Here Jezus, dat U de vloek gedragen hebt. Ik kies ervoor om onder de, door U verdiende zegen, te leven. Ik vraag U, Heilige Geest, om, als er dingen zijn in mijn leven, die niet goed zijn, mij daarvan te overtuigen en mij de moed en de kracht te geven om me ervan te bekeren 

Proclamatie: Ik ben bij mijn ingang en uitgang gezegend!

LuisterenGebed om zegen- Selah
Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

19-02-2022