Ik heb eeuwig leven!

En dit is het getuigenis, namelijk dat God ons het eeuwige leven gegeven heeft; en dit leven is in Zijn Zoon. Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet.’ 1 Johannes‬ ‭5:11-12‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1 Johannes‬ ‭5:1-13

Ook te beluisteren op SoundCloud

Ik kom ze wel eens tegen tijdens onze evangelisatie acties, lieve, gelovige medebroeders en zusters, die eigenlijk geen zekerheid hebben of ze wel het eeuwige leven hebben. Dieptriest is dat, omdat hen niet geleerd wordt hoe ze dat kunnen pakken en die zekerheid ervaren.

De apostel Johannes windt er hier geen doekjes om en vertelt het ons klip en klaar: God heeft ons het eeuwige leven gegeven en dat leven is alleen te vinden in Zijn Zoon, in Jezus Christus, onze Here. Buiten Hem is er geen manier om het te verkrijgen. Het wordt je dus gegeven, het enige wat wij hoeven doen is het aannemen!

En heb je dan de Zoon, heb je Hem aangenomen, dan hèb je, ja dus nu al, het eeuwige leven. Niet afwachten tot je straks dood gaat en dan misschien wel door het oordeel heen komt! Nee, je hebt het nu, want er is geen veroordeling meer voor wie in Christus Jezus zijn en die leven door Zijn Geest (Rom.8:1)

En vanuit die zekerheid mag je Hem gaan volgen, worden zoals Hij was, de dingen doen, die Hij deed (Joh.14:12) een echte discipel dus, wie de tekenen zullen volgen. Dus als je Jezus heb aangenomen als je Heer en Heiland, weet dan dat je eeuwig leven hebt! Heb je dat nog niet gedaan, doe het nu! Ga naar www.gratisgeschenk.nl en stap vandaag de eeuwigheid binnen!

Gebed: Wat een heerlijke zekerheid hebben we Vader God, dat, wanneer we de Here Jezus hebben aangenomen als Heer en Heiland, we het eeuwige leven hebben. Niet meer afwachten tot na onze dood, maar nu al leven in die zekerheid! En klaagt satan mij aan en probeert hij mij te doen twijfelen, dan weersta ik hem met deze proclamatie:

Proclamatie: Ik heb de Zoon, dus ik hèb eeuwig leven!

Luisteren: Volle verzeek’ring – Opwekking 220

Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ #WIBIC

20-02-2022