Door Zijn striemen genezen

Door Zijn striemen genezen

Door Arie de Paauw

Door Zijn striemen bent u genezen.’
‭‭1 Petrus‬ ‭2:24‬ b HSV‬‬

Lezen: 1 Petrus‬ ‭2:19-25

Beluister deze Opfrisser ook eens op de Podcast op Podbean

Als je de film ‘The Passion of the Christ’ gezien hebt kan je misschien nog de geseling herinneren, die men Jezus gaf, toen Pilatus hem had overgegeven om gekruisigd te worden. De soldaat die dat deed sloeg zijn zweep, waar allemaal spijkers en andere scherp ijzer spul aan zat, in de houten tafel en trok die eruit, waarbij de stukken in het rond vlogen

Dat deed het dus ook met de rug van onze Heiland, waar Hij 39 keer, die zweep over zich heen kreeg. En de reden was al geprofeteerd door Jesaja in hoofdstuk 53 vers 5wat Petrus hier aanhaalt in zijn brief. Door Zijn striemen is er genezing gekomen. Is die beschikbaar zou je kunnen zeggen, maar Petrus zegt het in de voltooid tegenwoordige tijd; Door Zijn striemen bent u genezen! Het is dus al gebeurd!

Ja, lieve mensen, er is voor betaald en met wat voor een prijs. Alleen die geseling was al bijna dodelijk en de duivel, die er dacht achter te zitten, keek op zijn neus, toen hij door had wat er gebeurde. Want omdat ervoor betaald is moet hij teruggeven wat hij heeft gestolen. Hij moet leveren! Op grond van deze striemen kunnen wij onze geroofde gezondheid terugeisen. Niet van Vader God, maar van degene die ze van ons gejat heeft, de dief, die gekomen is om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan. (Joh.10:10)

Daarom, in de naam van Jezus eis is, op grond van de betaling door Zijn striemen, mijn gezondheid terug van jou, satan. En ik aanvaard die, omdat Jezus mijn zo heeft lief gehad, dat Hij Zijn rug leende voor die betaling!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U betaalde voor mijn zonden aan het kruis, maar ook voor mijn gezondheid aan de geselpaal. Daar kreeg U negenendertig slagen te verduren, opdat wij genezen zouden zijn. Ik aanvaard die genezing in geloof


Proclamatie: Ik ben genezen door de striemen van Jezus!


Luisteren: Uw striemen zijn mijn genezing - Mirte Longridge

Alle muziek in deze serie is the beluisteren op Spotify, op de playlist WIBIC

Deze opfrisser is onderdeel van de nieuwe serie ‘Wie ik ben in Christus’ #WIBIC


Advertenties worden ondersteund voor dit bericht

Arie de Paauw | 22 februari 2022 om 09:05 | Categorieën: Opfrisser | URL: https://wp.me/p1yhoy-3Bh

22-02-2022