Ik ben een zoon van God

Ik ben een zoon van God

Door Arie de Paauw

‘Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods.’ Romeinen‬ ‭8:14‬ ‭NBG51‬‬

Lezen: Romeinen‬ ‭8:1-17NBG51‬‬

Beluister de Opfrisser ook eens op de Podbean podcast WIBIC

Nee, dames, niet meteen doorklikken of scrollen, dit geldt ook voor jullie. In veel vertalingen is het woordje zoon veranderd in kind, maar het staat er echt, zonen van God. Daarom kies ik vandaag voor de NBG51. Lastig misschien, als je van het vrouwelijk geslacht bent, maar bedenk dat ook de mannen het lastig vinden om de bruid van Christus te zijn…!

Wat is het verschil tussen een zoon en een dochter in de bijbel? Dat is je positie en daar gaat het nu net om in deze serie. Een zoon was een erfgenaam en had dezelfde rechten, plichten, maar ook de autoriteit als de vader zelf. Dochters waren in die tijd minder belangrijk. Denk bijvoorbeeld bij de verdeling van het beloofde land, waar de dochters die geen vader meer hadden en geen broers een uitzonderingspositie kregen om hun erfdeel in bezit te krijgen!

Als je dus proclameert dat je een zoon van God bent, ongeacht je geslacht, dan claim je de positie , die een zoon ook heeft. Erfgenaam en opvolger, en dezelfde autoriteit waar we het gisteren al over hadden in je positie tegen de vijand!

Ga dus niet meteen heel demonstratief roepen dat je een dochter bent, maar neem je positie in en handel overeenkomstig! Voor de rest mag je Zijn geliefde dochter zijn, maar als het op strijden aankomt, weet dan wie je bent en wat je bent! Laat dat niet roven door die dief, door je voor te laten staan op je geslacht, maar laat je tanden zien!

Gebed: Dank U wel, Vader God, dat ik niet alleen Uw kind, maar ook Uw zoon ben. Met alle rechten en verplichtingen en met die autoriteit die de vijand zodanig vreest, dat hij het probeert te roven. Maar ik weet dat ik Uw vertegenwoordiger ben op aarde en die autoriteit zal ik ook uitoefen, in Jezus naam en met de hulp van de Heilige Geest


Proclamatie: Ik ben een zoon van God


Luisteren: I am a son of God - Ammon Olayan
Alle liederen uit deze serie zijn te beluisteren op de Spotify playlist: WIBIC

Deze Opfrisser is onderdeel van het binnenkort te verschijnen Bijbelleesplan van YouVersion


 

 
24-02-2022