Overwinnaar over hem die in de wereld is

Overwinnaar over hem die in de wereld is

Door Arie de Paauw

Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is.’ 1 Johannes‬ ‭4:4‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 1 Johannes‬ ‭4:1-6

Beluister deze  Opfrisser ook eens op de Podbean podcast #WIBIC

Click here to listen to an audio clip.

Wat een geweldig feit is dat, dat er Iemand in ons woont, die sterker is dan degene, die de wereld in zijn macht heeft, naar het lijkt. Die dood en verderf zaait, steelt, vernietigt en slacht. Als je daar alleen al naar kijkt zakt je de moed in de schoenen. Tel daar dan eens alle ziekte en ellende bij op en het vernietigende plaatje is compleet

Maar, wij zijn uit God, Zijn kinderen en we hebben hen allemaal overwonnen. We hebben dat al gezien, met de wapens, die God ons geeft. We moeten ze alleen nog hanteren, toepassen. We zijn geladen met de explosieve kracht van de Heilige Geest! Daar kan geen duivel, geen demoon tegenop. Maar dynamiet heeft nog iets nodig om tot ontploffing te komen en dat is een ontsteking.

Als er geen vonk bij komt is het ongevaarlijk. Daarom is de tegenstander zo ontzettend druk bezig om ons onder de duim te houden, om ons slecht en nietig over onszelf te laten denken, dat we niets zijn, een worm, een stofje op de weegschaal en een druppel aan de emmer. Totaal uit zijn verband gerukte teksten. Daarom is deze serie er ook, om de leugens uit ons te denken te blazen! Wij zijn vol van de explosieve kracht en als we in actie gaan komen, geactiveerd gaan worden, zal de schade aan het rijk der duisternis ongekend zijn!

Kom in actie, laat die dynamiet exploderen door de werken van satan te ontmaskeren, de demomen uit te drijven, de zieken te genezen en zielen te winnen voor Jezus!

Gebed: Wow, wat geweldig dat U, de Heilige Geest in ons woont, dat U met ons mee gaat waar we ook zijn en dat U ons tot ontploffing wil brengen om het rijk der duisternis schade te berokkenen. Dankzij U en de Naam van Jezus, zijn wij overwinnaars en kan niets en niemand ons ook tegenhouden!


Proclamatie: Ik ben overwinnaar over hem die in de wereld is!


Luisteren:  Champion - Bethel Music
Alle liederen uit deze serie zijn te beluisteren op de Spotify playlist: WIBIC

Deze Opfrisser is onderdeel van het binnenkort te verschijnen Bijbelleesplan van YouVersion

01-03-2022