Hem welgevallig

Hem welgevallig

Door Arie de Paauw

‘Daarom stellen wij er ook een eer in, hetzij inwonend, hetzij uitwonend, om Hem welbehaaglijk te zijn.’ ‭‭2 Korinthe‬ ‭5:9‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2 Korinthe‬ ‭5:1-9

Beluister deze Opfrisser ook eens op de Podbean podcast #WIBIC

Click here to listen to an audio clip.

Jezus belooft hen, die trouw zijn geweest en hebben gedaan wat Hij heeft gezegd, dat Hij hen zal verwelkomen met de zin: ‘‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer.’ Mattheüs‬ ‭25:21‬ ‭HSV‬‬

Dat heeft niets te maken met de genade, waardoor we alleen gered kunnen worden, het heeft te maken met de eer die we zullen ontvangen als we Hem ‘welbehaaglijk’ zijn geweest. Als we Hem, om het populair te zeggen, plezier hebben gedaan, Hij van ons genoten heeft. En dat betekent niet dat we perfect moeten zijn geweest. Verre van dat, want dat zou weer een ontzettende druk op ons leggen. Nee, als we doen wat Hij vraagt, als we Hem volgen in de dingen doen, die Hij deed, dan geniet Hij al! Onze hartsgesteldheid is daarbij belangrijker dan het resultaat!

Zoals je kunt genieten van een tekening van je kind, het ziet er niet uit, maar het heeft voor jou meer waarde dan de mooiste Rembrandt! Zo is ons willen volgen van Jezus al zo belangrijk voor Hem, ongeacht het resultaat. En omdat Hij het zo belangrijk vindt heeft Hij ons ook nog eens de Heilige Geest gegeven, om ons erbij te helpen.

Uitstappen in geloof, op iemand afstappen, met knikkende knieën en stotterend vragen of je voor hem of haar mag bidden, of ze Jezus al kennen en Hem willen aannemen, het zijn kostbare pareltjes in Zijn ogen. Want al dat gedaan wordt uit liefde tot Jezus, dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan! Daarom wil ik Hem welbehaaglijk zijn, met al mijn lek en gebrek, opdat Hij geëerd wordt en mensen Hem gaan kennen! 

Proclamatie: Ik stel er een eer in om Hem welgevallig te zijn!


Luisteren:  Dit is mijn verlangen - Opwekking 570
Alle liederen uit deze serie zijn te beluisteren op de Spotify playlist: WIBIC

Deze Opfrisser is onderdeel van het binnenkort te verschijnen Bijbelleesplan van YouVersion

02-03-2022