Gedachten krijgsgevangen maken

Gedachten krijgsgevangen maken

Door Arie de Paauw

Wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus,’
‭‭2 Korinthe‬ ‭10:5‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2 Korinthe‬ ‭10:1-11

Beluister deze Opfrisser ook eens op de Podbean podcast #WIBIC

Heel veel van de geestelijke strijd, die wij als gelovigen te voeren hebben vindt plaats in het denken. Op de een of andere manier kan satan in ons denken inbreken. Hij weet niet wat wij denken, maar hij kan er wel infiltreren. Daarom hebben we de helm van het heil, die ons denken beschermt, zo nodig!

We denken vaak dat iedere verkeerde gedachte die wij hebben uit onszelf komt en als we die gedachten hebben voelen we ons slecht en zondig, terwijl veel ervan niet uit onszelf komen, maar van de tegenstander. Daarom, zegt Paulus, moeten we iedere gedachte, en het woordje wat hij hier gebruikt heeft vaak in het Nieuwe Testament een negatieve betekenis, krijgsgevangen maken.

Dus niet meteen in mineur geraken, maar aanvallen! Als er dingen zijn in ons leven, waardoor die gedachten komen, moeten we ons daar natuurlijk van bekeren. Maar als er geen grond voor is, moeten we dat gewoon uitspreken: Ik maak deze lelijke gedachte krijgsgevangen en breng mijn denken onder de gehoorzaamheid aan Christus! 

Dus ga niet bij de pakken neerzitten met een klaagzang dat je zo slecht en zondig bent, maar kom in actie! Het is oorlog en je denken is het strijdperk. Zorg dat je daar overwint en vul je denken met Gods Woord en Zijn beloften over jou!

Gebed: Dank U, Vader God, dat U ons waarschuwt in Uw woord voor de listen van de boze. Ik kies ervoor om iedere negatieve gedachte bij U te brengen, als krijgsgevangene en mijn denken te laten zijn in overeenstemming met Uw woord

Proclamatie: Ik maak iedere negatieve gedachte krijgsgevangen en breng die onder de gehoorzaamheid aan Christus


Luisteren: Hier is mijn hart, Heer - Opwekking 802 Alle liederen uit deze serie zijn te beluisteren op de Spotify playlist: WIBIC

Deze Opfrisser is onderdeel van het binnenkort te verschijnen Bijbelleesplan van YouVersion

05-03-2022