He licht der wereld

‘U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn.’ Mattheüs‬ ‭5:14‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Mattheüs‬ ‭5:13-16

Beluister deze Opfrisserook eens op de Podbean podcast #WIBIC. Klik op het woordje Opfrisser en je hoort het

Bij de term ‘het licht der wereld’ denken we natuurlijk in eerste instantie altijd aan Jezus, die dat van Zichzelf zei in Joh.8:12, maar Hij zei er ook bij, dat wie in Hem gelooft het licht van het leven heeft. Om die reden kunnen ook wij weer het licht van de wereld zijn. 

En waar licht is verdwijnt de duisternis! Duisternis is de afwezigheid van licht, dus waar wij, kinderen van God, vervuld met de Heilige Geest komen, zullen we de duisternis verdrijven. De tegenstander weet dat en probeert ons in het onwetende te houden. Of hij laat ons denken dat we maar een walmende vlaspit zijn, van maar weinig betekenis. Omdat hij bang voor ons is! Wij zijn tenslotte Gods medearbeiders!

Daarom is het goed te beseffen dat, waar je vandaag ook heen gaat, jij degene bent die het licht verspreidt. Zorg daarom dat je in vuur en vlam staat voor Jezus, door de Heilige Geest. Wees aangesloten op Zijn netwerk en geef licht. Jesaja 60:1 zegt dat we moeten opstaan en schitteren omdat ons Licht is gekomen. 

Je kunt het licht niet verspreiden als we niet in actie komen. Wees je bewust van dat aanstekelijke licht, waardoor de duisternis op de loop moet gaan en wees geen kaarsje, maar een bouwspot!

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat U het Licht der wereld bent, waardoor ik ook het licht der wereld kan zijn, omdat U, door de Heilige Geest, in mij woont. Help mij vandaag om de duisternis te verjagen, door mijn licht, Uw licht in mij, te laten stralen!

Proclamatie: Ik ben het licht 💡 der wereld!


Luisteren: Zend Uw vuur – Opwekking 467 Alle liederen uit deze serie zijn te beluisteren op de Spotify playlist: WIBIC

Deze Opfrisser is onderdeel van het binnenkort te verschijnen Bijbelleesplan van YouVersion

10-03-2022