Vol van de Opstandingskracht van Jezus

‘En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest, Die in u woont.’Romeinen‬ ‭8:11‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Romeinen‬ ‭8:1-14

Beluister deze Opfrisser ook eens op de Podbean podcast #WIBIC. Klik op het woordje Opfrisser en je hoort het

In 2020 ontplofte er een silo, gevuld met explosieven, in Beiroet, Libanon. Het had er al jaren gelegen en niets gedaan, maar nu het blijkbaar ontstoken werd verdween er een hele woonwijk en waren er vele slachtoffers. Wat een explosieve kracht!

Vandaag zien we dat wij, indien de Heilige Geest in ons woont ook wij een ongekende explosieve kracht in ons hebben. Opstandingskracht, want het was de Heilige Geest, Die Jezus deed opstaan uit de dood. En Die Geest woont in ons! Alleen als we die niet tot ontsteking brengen, activeren, gebeurt er niets….

Daarom moet wij iets met Hem doen, wandelen in de Geest, ons openstellen voor Zijn leiding en uit onze comfortzone stappen, zodat Hij werkzaam in ons wordt en wij de bolwerken van satan vernietigen!

Als we dat beseffen is geen ziekte voor ons meer veilig, kan geen demon meer blijven zitten, worden melaatsen gereinigd en doden opgewekt! Geestelijke peptalk? Nee, handelingen2000nu!

Want waar wij gaan, gaat Hij met ons mee, naar het winkelcentrum, de groenteboer, ons werk, onze school, je schoonfamilie en noem maar op. Het enige wat wij hoeven te doen is beschikbaar te zijn en daardoor de kracht tot ontploffing brengen. Geloven saai? Als je dit gaat doen zeker niet! Spannend? Dat wel, maar zo heerlijk om te doen. Ik daag je uit om die explosieve kracht tot ontploffing te brengen, tot eer en glorie van de Naam van Jezus. Doe je mee?

Gebed: Dank U wel, dat U, Heilige Geest van God, met Uw Opstandingskracht in mij woont. Ik kies ervoor om die kracht vrij te zetten en te detoneren, opdat mensen genezen, gered en bevrijd zullen worden en de bolwerken van satan vernietigd, tot eer en glorie van de machtige Naam van Jezus

Proclamatie: ik ben vol van de explosieve Opstandingskracht van de Heilige Geest 


Luistertip: Come out of the grace (Resurrection Power) -Bethel Music Alle liederen uit deze serie zijn te beluisteren op de Spotify playlist: WIBIC

Deze Opfrisser is onderdeel van het binnenkort te verschijnen Bijbelleesplan van YouVersion en de laatste in de serie Wie Ik Ben in Christus. Kijk op de landingspaginavoor meer informatie. Morgen starten we een nieuwe serie, over de Grote Opdracht, als je dit wilt gaan doen, zou ik die zeker volgen!

13-03-2022