Wie zielen wint is wijs

Wie zielen wint is wijs

Door Arie de Paauw

‘De vrucht van de rechtvaardige is een boom des levens, en wie zielen vangt, is wijs.’ Spreuken‬ ‭11:30‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Spreuken 11:24-31 HSV

Ook te beluisteren op Podbean Podcast: Wie zielen wint is wijs

Zielen winnen heeft vaak een negatieve klank in onze taal, het wordt dan zieltjes winnen genoemd. Maar Spreuken zegt dat als je zielen wint, je wijs bent. Dat is dus iets heel anders! Evangeliseren zonder dat je mensen bij Jezus brengt noemen we zaaien, maar vaak wordt er niet doorgepakt en zijn we tevreden met een goed gesprek, maar er komt niemand in de hemel omdat hij een goed gesprek heeft gehad met een evangelist. Alleen als je Jezus uitnodigt in je hart, Hem aanneemt als je Redder en Verlosser, is die weg open

Als we beseffen dat iedere ontmoeting, die we hebben, de bestemming, waar iemand de eeuwigheid doorbrengt, kan veranderen, dan kijken we anders naar dat gezegde. De Heilige Geest vertelde Scott McNamara, van Jesus at the door, dat hij de mensen moest zien als appels, ‘Jij deelt, Ik schud’ En als je dan met mensen praat die niet verder willen zijn ze nog niet rijp. En als ze Jezus aannemen wel. Dat haalt heel veel spanning van een gesprek af en zorgt ervoor dat er geen frustratie is als ze nog niet rijp zijn!

Maar het feit blijft dat we wel door moeten pakken en erop gericht zijn om de appels te plukken. De (appel)oogst moet binnen gehaald worden. Overigens is de achtergrond bij de tekst geen appel, maar een perenboom, maar dat terzijde. Deel het evangelie en Hij zal schudden, zorg dan dat je een vangnet hebt om ze te vangen!

Gebed: Ja, Heer, ik wil wijs zijn en zielen winnen. Opent U mijn ogen wie ik vandaag tot u mag leiden. Ik ben beschikbaar!

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die erop gericht is om de eigenschappen van een evangelist te belichten

30-03-2022