Prediken

prediken

‘Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt?’
‭‭
Romeinen‬ ‭10:14‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Romeinen 10:4-17 HSV

Ook te beluisteren op Podbean Podcast: Prediken

We leven in een tijd dat iedereen, als hij zou willen, het Evangelie zou kunnen horen. Een ontelbaar aantal preken op internet om te luisteren en naar te kijken, bijbelstudies te over. Neem alleen al deze, die je nu aan het lezen bent en die door de zoekfuncties meer nog geraadpleegd wordt dan wat er via facebook wordt gelinkt.

Toch zegt God: het geloof is uit het gehoor en het horen door het Woord van God (vers 17) en dat er gepredikt moet worden, omdat ze het anders niet zullen horen. Geweldig dat er in de tijd van de Ramadan zovelen Moslims weer een visioen zullen gaan ontvangen en er ook weer vele gelovigen daarvoor gaan bidden. Gisteren las ik daar weer een geweldig voorbeeld van. Dat er iemand met de bus meeging, nadat hij eigenlijk niet de voldoening van de Hadhj had gekregen en teleurgesteld naar huis ging en een ontmoeting had met Jezus. Je kunt het hier lezen.

En wij mogen het de mensen vertellen, ieder op zijn eigen manier. Ik ben niet zo van dat luidkeels op straat, zie daar niet zoveel resultaten van, maar ook gisteren las ik dat er bij de Pools/Oekraïense grens 10 mensen van een Oekraïens voetbalteam daardoor een keuze voor Jezus hadden gemaakt. Dus alles is geoorloofd, als het maar werkt! 

‘Maar ik ben niet zo’n prediker’ zul je misschien zeggen en dat kan. Maar wat je wel kunt is je getuigenis geven, hoe je Jezus hebt ontmoet en hoe dat je leven veranderd heeft! En heel eenvoudig het evangelie uitleggen kan iedereen. Als je mee doet met de Paas enquete actie heb je het gewoon voor je neus! Dus laat dat geen smoes zijn. 

Er bestaat ook nog zoiets als de zonde van nalatigheid, dat je dingen niet hebt gedaan, die je wel had kunnen doen. Ja, daar is ook vergeving voor, maar, laten we eerlijk zijn. Wat is er heerlijker om gebruikt te worden om iemand gered en geraakt te zien worden door de Opgestane Jezus? Want we hebben het evangelie, de Blijde Boodschap, die kun je toch niet voor jezelf houden?

Gebed: Ja, dank U wel Here Jezus, dat U mij geroepen hebt om te prediken, om het evangelie aan de mensen te vertellen en dat U mij daarbij gaat helpen door Uw Heilige Geest!

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die heet: de boodschap brengen

Heb jij je al opgegeven voor de Paas enquête Actie op 16 April?

 

 

03-04-2022