Landelijke Paasactie op Stille Zaterdag

Laat de wereld weten dat Jezus leeft!

Landelijke Paasactie op Stille Zaterdag
Nederland is geen gelovig land meer. Atheïsten en agnosten vormen inmiddels een meerderheid onder de bevolking. Religieuze groepen zijn nu minderheden in Nederland. Daarmee is voor de meeste mensen de zoektocht naar zingeving en zelfverwezenlijking een individuele zaak. Deze maatschappelijke ontwikkelingen hebben niet alleen gevolgen voor individuen, maar ook voor de verhoudingen tussen verschillende groepen, en onze samenleving als geheel. Dat blijkt uit het onderzoek Buiten kerk en moskee van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
Dat was deze week uitgebreid in het nieuws. Je kunt er wat van vinden, maar je kunt er ook iets aan doen.
 
2 dingen bleven haken bij mij gisteren en vannacht. Het ene was van iemand die reageerde op mijn dagelijkse Opfrisser (blog) waarin ik op dit moment dingen over evangelisatie deel, dat ze in Noord-Holland wilden gaan evangeliseren en of ik nog tips voor hen had. Ik had hen graag getraind, maar ben die dag al bezet.
 
Het tweede was dat toen we gisteren met een aantal mensen aan het sparren waren over de outreach bij Awakening Europe in Rotterdam, juli van dit jaar, iemand een enquête als middel noemde om in gesprek te raken met iemand.
 
Plus het nieuws van afgelopen week en het begon bij mij te broeien.
 
Voor de dame, die wil gaan evangeliseren schreef ik een enquête, met als begin het nieuws van het SCPB, over Pasen, dat al over 2 weken is, en koppelde daar het Evangelie Zielenwinnend Script aan, waarmee al duizenden tot geloof gekomen zijn, met aan het eind de uitnodiging om Jezus in je hart te vragen. Ik voegde daar het YouTube filmpje bij, die ik voor Operatie Sneeuwbal (kijk eens naar buiten) had gemaakt en drukte op send. Niet veel moeite, de enquête printen, filmpje kijken en er op uit, dacht ik nog.
 
Toen was het plan geboren. Ik wilde nog wat slapen, maar dat lukte niet meer. Want als het voor die plaats in Noord-Holland zou lukken, waarom dan niet voor heel Nederland?
 
Pasen op de kaart op Stille Zaterdag
 
Ik weet, het is kort dag, maar het vergt weining voorbereiding.
 
Heb je nodig?
 
Het enige wat nodig is, zijn mensen en een printer (en een gebedswacht)
 
Hoe werkt het?
 
Je meldt je aan op info@arbeidersindeoogst.nl o.v.v. Pasen
 
Dan krijg je de enquête en de link naar YouTube
 
Je gaat mensen in je kerk, gemeente, huisgroep of wat dies meer zij enthousiast maken. Je print een aantal enquêtes uit, bekijkt met elkaar de les en gaat er op uit. Zorg voor een harde ondergrond om te schrijven, een planbord of zo en als het koud is een potlood. En ga op stille zaterdag, met je team, onder gebedsdekking de straat op! (Andere dagen mag natuurlijk ook)
 
Je hebt alles wat je moet zeggen voor je neus staan, want je gaat naadloos over van de enquête naar de Blijde Boodschap. Dus geen evangelisatie ervaring vereist!
 
Want heel de wereld moet het weten, dat God niet veranderd is
 
En Zijn liefde, als een lichtstraal, doorbreekt in de duisternis!
 
Pasen is het feest van hoop en die Hoop heeft een naam; Jezus!
 
Enthousiast geworden? Meld je aan! Al doe je het alleen of met zijn tweetjes, maar kom in actie!
Facebook icon Instagram icon Twitter icon
Stuur die mail
Laat de wereld weten dat Jezus leeft!
 
https://mailchi.mp/a5edd86c1e8b/landelijke-paasactie-op-stille-zaterdag?e=7ee350fc70
01-04-2022