Goede aarde

Goede aarde

Door Arie de Paauw

‘En u, Kapernaüm, die tot de hemel toe verhoogd bent, u zult tot de hel toe neergestoten worden.’ Lukas‬ ‭10:15‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Lukas 10:10-16 HSV

Ook te beluisteren op Podbean Podcast: Goede grond

Het is wel van belang dat de boodschap, die wij brengen, in goede aarde valt. Onze tekst van vandaag komt uit de stage opdracht die Jezus de 70 discipelen meegaf. Want als een stad hen niet zou ontvangen zou die onder het oordeel komen. Dat is dus niet niks!

De steden, die Jezus dan noemt zijn steden waar Hij al krachtige wonderen en tekenen heeft gedaan en blijkbaar zijn ze nog niet in Hem gaan geloven. En zeker Kapernaüm, wat zo’n beetje de uitvalsbasis van Jezus was, krijgt het te verduren. Ze dacht opgetild te worden naar de hemel, maar zal in het dodenrijk worden geworpen

Het zal dus niet best aflopen met degenen die de Blijde Boodschap verwerpen. Daar moeten we niet te licht over denken! Er komt een oordeel, na de dood, waar iedereen rekenschap zal moeten afleggen. En de belangrijkste vraag, die gesteld zal worden is: ‘wat heb je met het offer van Mijn Zoon gedaan?’ En als je dat niet hebt aangenomen dan is het niet best, dan ga je Kapernaüm achterna! 

En natuurlijk mogen we geen hel en verdoemenis preken, maar brengers zijn van Gods liefde, maar dat heeft wel consequenties! Daarom moeten wij de boodschap ook zuiver brengen, en zal dat gepaard moeten gaan met gebed en verootmoediging, afgestemd op de Heilige Geest. Bidden dat we in vruchtbare grond zullen zaaien, dat God de harten voorbereid en dat ons woord zal zijn als een scherp, tweesnijdend zwaard. Leven brengend, voor wie het aannemen en verderf voor wie het verwerpen 

Gebed: Ja, Heer, ik wil zo graag Uw woorden van leven brengen want in Uw woord is leven! Ik bid dat waar ik het vandaag zal spreken, het in goede grond zal komen, opdat er geoogst kan worden! Tot eer van Uw Naam!

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die heet: de boodschap brengen

Heb jij je al opgegeven voor de Paas enquête Actie op 16 April?

07-04-2022