Ongehinderd

Verder, broeders, bid voor ons dat het Woord van de Heere zijn loop mag hebben en verheerlijkt mag worden, zoals ook bij u,’
‭‭2 Thessalonicenzen‬ ‭3:1‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2 Thessalonicenzen 3:1-15 HSV

Ook te beluisteren op Podbean Podcast: Ongehinderd

Als ik naar de Olympische Spelen kijk is een van de sporten waar ik veel respect voor heb die wedloop met hindernissen. Als een speer rennen die gasten en dan moet ze ook nog over die horden springen. Eén misrekening en het gaat mis. En dan moet het ook nog snel. Petje af!

Paulus bidt hier dat het Woord van de Here zijn loop mag hebben en het woordje dat hier gebruikt wordt voor lopen betekent: rennen, draven, snel bewegen. Er moet dus gang in zitten, het moet snel gaan. Dat ging het bij hem ook meestal. ‘s Morgens trok hij een plaats binnen en ‘s avonds was er een kerk! Door de tekenen en wonderen, die met zijn prediking gepaard gingen, waren er al snel veel mensen op de been, het ging als een lopend vuurtje!

En als je de reizen, die hij maakte, op de kaart bekijkt, in een tijd als waar hij leefde, dan zie je dat hij zoveel kilometers gemaakt heeft, zonder auto, trein, vliegtuig, veelal te voet. Vergeet niet dat de ‘volheid van de tijd’ waarover gesproken werd, onder andere te maken heeft met de geweldige infrastructuur, die de Romeinen hadden aangelegd. Een wegennetwerk dat grotendeels oom nu nog de basis voor het onze, vandaag de dag.

En nu leven wij in een tijd waar het allemaal nog sneller kan, d.m.v. Internet. Tegelijkertijd vind je daar ook zoveel dwalingen, nep nieuws, complottheorieën e.d. dat ook dat gebed nodig heeft. Dat de mensen, die hierop aangewezen zijn, het goede zullen lezen en niet in verwarring komen

Maar ook als wij op straat, of waar dan ook, het Evangelie brengen kunnen we dit gebed bidden. Dat het de juiste personen zal bereiken, die invloed hebben in hun netwerk, waardoor het zal zijn als een stukje gist, wat het hele deeg doortrekt, zodat het kan rijzen.

De juiste persoon kan, door de kracht van de Heilige Geest een hele familie, gang, voetbalteam e.d. bereiken met het evangelie. En wat te denken van de vele vluchtelingen, uit gesloten landen, die zich onder ons bevinden. Zij kunnen hun thuisland bereiken op een manier, die wij niet kunnen bedenken. En de Bijbel, die onder andere door YouVersion in zoveel talen voorhanden is. Bid daarom dat ook in deze tijd, het woord, dat wij brengen, snelle voortgang, zijn loop zal hebben en ongehinderd verkondigd zal worden met het juiste effect. Opdat velen zullen worden gered!

Gebed: Wat leven we in een bijzondere tijd, Vader. Een tijd waar we mensen kunnen bereiken waar we niet van durfden dromen, want U hebt de naties bij ons gebracht, in plaats van ons naar de naties. Ik bid dat we de juiste mensen kunnen bereiken met Uw krachtige en geweldige boodschap, opdat ook zij die weer door kunnen geven en het vooruit snelt, ongehinderd door welke barricade dan ook. In Jezus Naam!

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die heet: de boodschap brengen

08-04-2022