N is de tijd

Nú is de tijd

Door Arie de Paauw

‘Want Hij zegt: In de tijd van het welbehagen heb Ik U verhoord, en op de dag van het heil heb Ik U geholpen. Zie, nu is het de tijd van het welbehagen, zie, nu is het de dag van het heil!’ 2 Korinthe‬ ‭6:2‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2 Korinthe 6:1-13 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast Nú is de tijd

Evangelisten hebben haast. Een heilige haast. Want voor iedereen die je op een dag ontmoet kan het de laatste gelegenheid zijn om die persoon te winnen voor Jezus. Ons motto luidt: niemand mag sterven zonder Jezus. Daarom vragen we ook, in het gebed dat we met de mensen bidden, of Jezus een snel werk in hun hart zal doen. Niet morgen, niet volgende week, maar nu, want de velden zijn wit, de oogst is rijp. Die moet naar binnen!

Want het is nu de tijd van het welbehagen van de Heer, het is nog steeds genade tijd en niemand weet wanneer die stopt. Daarom hebben we haast en gaan we niet staan zaaien waar we kunnen oogsten! Veel mensen, die evangeliseren zijn bang om door te pakken en te vragen of mensen Jezus willen uitnodigen in hun hart. Bang om afgewezen te worden… Maar we moeten ze zien als appels 🍎, als ze nog niet rijp moet je ze niet plukken, maar als ze dat wel zijn moeten ze als een speer naar binnen, anders vallen ze van de boom en gaan ze liggen rotten!

Daarom die vraag om een snel werk. En als Hij de harten bewerkt en mensen zijn rijp om geplukt te worden, dan moeten we klaar staan om te oogsten en ze te discipelen, op te vangen om te groeien, door ze te dopen en te leren wat Jezus leerde en deed!

Gebed: Ja, Heer, er is haast geboden, want we weten niet hoelang de tijd van het welbehagen nog duurt en hoe lang de mensen, die we proberen te bereiken nog zullen leven. Daarom bidden we U dat U een snel werk in hun zal doen. Opdat de oogst binnen gehaald kan worden. Tot eer van Uw naam en tot redding van mensen.

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die heet: zielen winnen en is gebaseerd op het Evangelie Zielenwinnend Script van Dr. Rodney Howard Browne

20-04-2022