Zet me vrij!

Site logo image  

Zet me vrij

Arie de Paauw

apr 24

Als dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult u werkelijk vrij zijn.’
‭‭Johannes‬ ‭8:36‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Johannes 8:30-50 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcast Zet me vrij

Vervolgens laten we de mensen vragen om vrij gezet te worden, met de woorden: ‘Zet me vrij’ Dit heeft niets te maken met de bevrijding van eventuele demonische machten, waar ook een christen nog last van kan hebben, maar het feit dat iedereen, die Jezus aanneemt, vrij gezet wordt van de macht van de slavernij van de zonde. We zijn immers vrijgekocht door het bloed van het Lam?!

Daarom heeft de zonde geen macht meer over ons, dan de macht die wij het geven, door er geen afstand van te willen doen. Maar als de Zoon ons vrijzet, dan zijn we werkelijk vrij. We beslissen zelf wat we met die vrijheid doen en kunnen dus nog steeds aan zondige patronen vastzitten, maar dat hoeft dus niet. We kiezen zelf!

Maar het is van belang dat we dit vragen, omdat het dan ook werkelijk gebeurt. We zijn vrij, vrijgekocht door het bloed van het Lam. Een treffend voorbeeld vind ik dat altijd van een voetballer, die voor een grote som geld is gekocht van een andere club. Zodra alles is bezegeld en is betaald heeft de club, waar hij vandaan komt, geen enkele zeggenschap meer over hem, hij draagt een ander shirt. Zo zijn wij vrij van de zeggenschap van onze vorige ‘heer’, de duivel en dienen we nu een nieuwe Heer, omdat we overgezet zijn vanuit het rijk er duisternis, naar het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde!

Dus als de Zoon ons vrijzet, zijn we waarlijk vrij, om te kiezen wie we gehoorzamen willen! De keuze is aan ons, maar het feit is dat alles is volbracht!

Gebed: Wat gebeurt er eigenlijk geweldig veel op dat moment dat mensen U uitnodigen in hun hart. We worden bevrijd van de macht van onze vorige eigenaar en krijgen een ander ‘shirt’ aan: de mantel van de gerechtigheid! We worden gewassen en gereinigd in het kostbare bloed van U, Heer Jezus en de Heilige Geest komt in ons wonen. En we hebben een andere Heer! Een Die regeert met liefde en niet meer met angst en intimidatie. Halleluja, dat gun ik iedereen!

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die heet: zielen winnen en is gebaseerd op het Evangelie Zielenwinnend Script van Dr. Rodney Howard Browne

24-04-2022