Omdat ik Jezus in mijn hart heb

Omdat ik Jezus in mijn hart heb

Arie de Paauw

apr 30

Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij.’ Openbaring‬ ‭3:20‬ ‭HSV‬‬

Lezen:  Openbaring 3:14-22 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcastOmdat ik Jezus in mijn hart heb

Samen eten is een symbol van vriendschap. In het Oude
Testament is ook vaak te lezen dat twee mensen die met elkaar
aten daarmee een verbond met elkaar sloten. Het 'samen eten'
was dan onderdeel van het sluiten van het verbond. Er werden bij
die maaltijd plechtige beloften gedaan. (Bron: Studiebijbel)

Daarom sluiten we het gebed om redding, waar we nog steeds mee bezig zijn, af met de proclamatie: Ik ben gered, ik ben opnieuw geboren, ik ben vergeven en ik ben op weg naar de hemel, omdat ik Jezus in mijn hart heb.

De cirkel is nu rond, want daar waren we mee begonnen: Here Jezus, kom in mijn hart (zie 22-4-22) En we weten, op grond van de belofte van onze dagtekst, dat hij dan ook is gekomen. Als ik dit een beetje visualiseer, dan zie ik boven in de hemel de engelen zitten, op het puntje van hun stoel, om te zien wat er gaat gebeuren, als we iemand aanspreken. En als we dan op dit opent gekomen zijn, dat mensen hun hart openen voor Jezus, breekt er een gejuich uit, die het hele universum doorgaat, ze doen een wave en lopen in rijdans, want er is feest in de hemel over 1 zondaar, die zich bekeert! (Luk.15:7)

Op dat moment zij ze gered, opnieuw geboren, vergeven en is hun eindbestemming veranderd van hel naar hemel! Nee, ze zijn nog niet gediscipeld, noch gedoopt, hebben nog niemand tot Jezus geleid (zoals zovelen gelovigen dat trouwens nog nooit gedaan hebben), maar ze zijn gered. Ingeschreven in het Boek des levens. Halleluja. En vertrouw de Heilige Geest, dat Hij het goede werk, dat Hij in hen begonnen is, zal voleindigen, tot op de dag van Jezus Christus, want Hij maakt af, waar Hij mee begonnen is! (Fil.1:6)

Veel mensen zeggen dat dit allemaal te voorbarig is, dat men eerst maar eens moet zien hoe het beklijft. Maar ik ben ervan overtuigd, dat als je Jezus, oprecht, in je hart hebt gevraagd, Hij er nog niet zomaar uit is. Want je hebt niets gedaan om er recht op te hebben, want het is genade, daarom kun je er ook niets aan doen om het te verliezen. Het is vast en zeker!

En natuurlijk moeten wij ons best doen om ze te discipelen, door hen een warm thuis te geven, waar ze kunnen groeien en tot volwassenheid kunnen komen, maar dat heeft geen invloed op hun redding. Die is begonnen met dit eenvoudige gebed en de impact is van eeuwig levensbelang. Daarom is zaaien mooi en goed, maar oogsten beter! Als je dit script gaat gebruiken ga je zielen voor je ogen gered zien worden. Morgen krijg je de link naar de Padlet waar je meer info kunt vinden.

Gebed: Wat geweldig is het toch, Here Jezus, dat U ons vissers van mensen wilt maken en anderen gereedschap daarvoor hebt gegeven, zoals dit Evangelie Zielenwinnend Script. Dank U wel voor alle mensen, die, doordat we dit hebben gebruikt, gered zijn voor de eeuwigheid. En dat U met hen doorgaat en afmaakt, waar U mee begonnen bent. In Jezus Naam, amen

Deze Opfrisser maakt deel uit van een serie die heet: zielen winnen en is gebaseerd op het Evangelie Zielenwinnend Script van Dr. Rodney Howard Browne

30-04-2022