Reden 4: Verlossing is beschikbaar

‘God was het namelijk Die in Christus de wereld met Zichzelf verzoende, en aan hen hun overtredingen niet toerekende; en Hij heeft het woord van de verzoening in ons gelegd.’ ‭‭2 Korinthe‬ ‭5:19‬ ‭HSV‬‬

Lezen: 2 Korinthe 5:11-21 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcastReden 4: Verlossing is beschikbaar

Ik vraag vaak tijdens de workshop, die wij geven, over Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen *), wat de enige zonde is, die mensen uit de hemel houdt. Je hoort dan van alles, maar er is er maar 1: die van ongeloof! Want iedereen, die gelooft, zal worden gered, wat hij of zij ook maar gedaan heeft!

En dat alles is besloten in het verzoenende offer van Jezus aan het kruis. Daar verzoende Hij God met de wereld en de wereld met God en Hij rekende hen hun zonden niet toe! Besef je dat? Dat al je zonden, die je hebt gedaan, waar je misschien nog steeds mee worstelt en die je nog zult gaan doen, al vergeven zijn! En niet alleen voor jou, ook voor die (5) mensen waar je voor bent gaan bidden!

He? Preek je nu Alverzoening? Nee, zeker niet, er zal zeker bekering moeten plaatsvinden en men zal Jezus moeten aannemen, uitnodigen in hun hart. Maar de nadruk op de zonden, die ons vaak wordt voorgehouden, is te zwaar. Velen uit de zwaardere, traditionele kerken, worstelen hier mee, het kan zelfs leiden tot depressiviteit, omdat men deze tekst niet kent en eruit leeft!

Het probleem van de zonde is opgelost toen Jezus uitriep: ‘Het is volbracht!’ Het betekent hetzelfde als Er is betaald. De satan heeft dus geen enkel recht om ons aan te klagen, maar als hij ons kan laten denken dat we nog steeds ‘verbeurd en verkocht zijn onder de zonde’, dan zullen we ook zo leven. Nee, het is geen vrijbrief om er maar op los te leven, juist Gods Genade is de overwinnende kracht over zonde in ons leven. Hij ziet ons aan als gerechtvaardigd, omdat Hij gerechtigheid Gods voor ons geworden is (vers 21) en de oproep om je laten verzoenen met God klinkt nog steeds (vers 20)

Maar omdat de verlossing nu dus voor iedereen beschikbaar is, is dit de vierde reden dat God ons zal gaan verhoren, als we bidden voor mensen, die Jezus nog niet kennen, Hem nog niet hebben aangenomen. Dat geeft ons extra moed en doorzettingsvermogen om door te bidden, iedere dag weer, net zolang tot ze de keus hebben gemaakt. Dus volhouden, niet opgeven, er is al voor hun schuld betaald! En God wil ons erbij gebruiken, omdat wij de bediening van de verzoening ontvangen hebben!

Gebed: Heer, ik wil onderdeel zijn van Uw plan om mensen gered te zien worden. Ik wil doorzetten en niet opgeven, totdat ze zijn gered! Dank U wel, dat U mij er de kracht voor geeft om in die bediening der verzoening te wandelen en te handelen, Amen

Deze serie heet 13 redenen voor verhoring en is gebaseerd op het gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen van Lee E. Thomas

*) Wil je ook een keer zo’n Workshop in je gemeente? Kijk op https://www.doeltreffendbidden.eu/workshop

05-05-2022