Reden 5m Gods naam wordt verheerlijkt

Site logo image  

Reden 5: God wordt verheerlijkt

Arie de Paauw

mei 6

Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent.’Johannes‬ ‭15:8‬ ‭HSV‬‬

LezenJohannes 15:1-8 HSV

Ook te beluisteren op Podbean: Opfrisser, de podcastReden 5: God wordt verheerlijkt

Gods naam verheerlijken, groot maken, hoe doe je dat en waarom? Als muzikant denk ik dan natuurlijk eerst aan Hem aanbidden in de dienst, bijvoorbeeld, de gemeente meenemen naar de troon van God, hen brengen in Zijn tegenwoordigheid. En waarom doen we dat? Om de wereld te laten zien hoed goed en machtig Hij is, waardig onze aanbidding en Hem prijzen. Maar deze tekst heeft het over vrucht dragen, dat lijkt toch wat anders

Wat is vrucht dragen? Het doel van zaaien en planten is dat er vruchten voortkomen. Bloemetjes zijn mooi, maar hebben het doel om de insecten te lokken zodat de plant wordt bevrucht. En zonder bevruchting geen vrucht, dat mag duidelijk zijn. Maar wat zijn dan die vruchten? De belangrijkste taak van een vrucht is niet dat hij lekker smaakt of voedzaam is, maar dat de soort blijft voortbestaan en er dus nieuwe plantjes komen, die op hun beurt ook weer worden bevrucht en zorgen dat de soort blijft bestaan

Trek ik dat dan naar het geestelijke, dan is de vrucht, die wij voortbrengen niet onze goede werken, onze inspanningen, maar wat wij weer zaaien in een andermans leven, zodat ook die persoon tot geloof kan komen en op zijn beurt weer anderen tot Jezus kan leiden! Dus als wij bidden voor mensen, die Jezus nog niet kennen en verloren dreigen te gaan, zal God dat gebed zegenen, omdat Hij verheerlijkt wil worden en niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat!

Als wij dus zo bidden, zal dat Zijn naam verheerlijken en Hem groot maken. Dat is nu dus het probleem van zovele gelovigen. Blijkbaar lukt het ons niet om anderen te ‘bevruchten’ De kerken lopen leeg, jeugd haakt af, en evangelisatie is een vies woord, bestemd voor een paar fanatiekelingen, die op de hoek van de straat staan te schreeuwen of hun auto vol plakken met opvallende leuzen over God.

Maar iedereen is geroepen om een getuige te zijn en dat begint met bidden. De vijf mensen die je op je lijstje hebt staan. En kijk er nu niet gek van op als jijzelf degene bent, die de gelegenheid krijgt om hen tot Jezus te leiden. Daar hoeven we niet bang voor te zijn, dat moet ons doel zijn! Want we willen toch niet dat ze verloren gaan!

Daarom gaat God ons verhoren, opdat Zijn naam verheerlijkt gaat worden door nog meer mensen, die ook weer het zaad doorgeven. Zo was het bedoeld, zo moet het weer worden. En jij maakt het verschil!

Gebed: Ja, Heer, ik wil dat Uw naam verheerlijkt wordt, meer en meer. Daarom zal ik gaan bidden voor mensen, die nog verloren dreigen te gaan, maar die U gaat redden, omdat ik voor hen bid, zodat ook zij Uw naam gaan verheerlijken en weer anderen aansteken. Laat het vuur weer branden, in mij! Ik maak het verschil, tot Uw eer! 

Deze serie heet 13 redenen voor verhoring en is gebaseerd op het gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen van Lee E. Thomas

06-05-2022