Interview met Samuël

Ook Samuël heeft de 10 vragen van De Grote Opdracht beantwoord! Ben jij de volgende?

1. Wie ben jij en wat doet je in het dagelijks leven?

Ik ben Samuël, 19 jaar en op dit moment student aan de Wageningen universiteit. Daarnaast vind ik het leuk om met medegelovigen de straat om te gaan en te evangeliseren. 

2. Bent je christelijk opgevoed of heb je God via een andere weg leren kennen?

Ik ben christelijk opgevoed maar dat wil niet zeggen dat ik gelijk een christen was. Op de christelijke camping De Betteld werd zomer 2016 mijn ogen geopend voor God. Sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt en heb ik meer mogen leren en veranderen in mijn leven.

3. Is God iemand die ver weg staat of juist Iemand die heel dichtbij is?

God is iemand die ongelooflijk dichtbij is. Soms lijkt het ook gek om in een God te geloven, een God die je niet zien noch horen kan. Maar op het moment dat jij dit leest ziet de Vader jou en zijn je haren geteld. Ik heb veel tekenen mogen meemaken die mij lieten zien dat God mij altijd ziet en van mij houdt. Belangrijk hierbij is dat je verlangt naar Jezus, naar de levende God. Hoe meer je dat doet hoe meer je Zijn nabijheid zult ervaren. 

4. Staat de Bijbel ook centraal in jouw leven en zo ja op welke manieren?

De bijbel is niet slechts eeen boek geschreven door verschillende mensen, het is door de Heilige Geest geïnspireerd. De bijbel staat nog niet centraal in mijn leven. Maar de honger en dorst naar de woorden van Jezus, en zijn beloften begint wel toe te nemen. 

5. Wat betekend en wie is de Here Jezus voor jou?

Jezus is God, maar ook de Zoon. Hij is de God die zijn Godheid neerlegde en de mensheid aandeed voor ons. Hij is mijn redder, verlosser, genezer, doper met de Heilige Geest, maker, Heer, Hij is mijn al in al. Jezus is de Weg, de Waarheid en HET LEVEN. Hij isde Weg naar de Vader. Jezus is JAHWEH, ik ben die ik ben. Hij is het enige wat mij vervullen kan.

6. Wat betekend en wat is de kerk voor jou ?

De kerk is voor mij een vergadering van medegelovigen om te zoeken naar Jezus, Hem te prijzen,  elkaar op te bouwen in geloof. De kerk is mij voor mij een plek waar gebed plaats vindt,  waar genezing en bevrijding plaats vindt. 

7. Heb jij wel eens getwijfeld aan het geloof?

Ja, voor ik de tekenen heb mogen ervaren,  heb ik mij wel eens afgevraagd of God echt bestond, maar daar nu heb ik daar geen twijfel meer over. 

8. Waarom zouden mensen volgens jou Jezus moeten gaan volgen?

Jezus is de enige die ieder mens vervullen kan. Jezus is de enige naar de Vader en de hemel. Jezus is geweldig gaaf maakt je leven veel leuker en nuttiger. Jezus geeft je vrede, hoop, genezing, vrijheid,  liefde.

9. Heb jij nog tips voor mensen die nog zoekende zijn?

Roep het uit naar Jezus. Zoek en je zult vinden. Neem contact op met christenen die je echt verder kunnen helpen. Mij kun je ook altijd mailen samuelboujadi@gmail.com.

10. Wat vind jij van dit interview of deze vragen zo te beantwoorden?

Leuk interview. Zet je wel goed aan het denken.

23-10-2020