Edwin

Edwin vertelt

Edwin, Bijbelschool student van de discipel-Bijbelschool voor Arbeiders in de Oogst doet verslag van zijn belevenissen:

Donderdag in Panningen. Daar kwam ik Lizette tegen die schoonmaakte daar. De nicotine rook ik goed bij haar, maar ik werd hier doorheen geleid. Ik vroeg hoe het met haar ging. ” Goed” antwoorddde ze. Maar ik zag toch aan haar gezicht dat er wat was en vroeg door. ” En lichamelijk?”.

” Nou ” zei ze” ik heb af en toe wel last van mijn pols”.

Ik heb gevraagd of ze gebed wilde ervoor. Ze was wel blij verrast hierdoor. Ze keek wel eens naar een programma op tv over de gebedsdiensten( ik nam aan van Jan Zijlstra) en vroeg of ze ook over het verhaal had gehoord van die vrouw die na gebed bij Jan uit de rolstoel.was gekomen na 30 jaar. Dat had ze en ze had ook iemand ( de contactpersoon waar ik vorig jaar ook over zijn dochter gehoord had dat ze kanker had) verteld. Ze was nieuwsgierig naar mijn getuigenis en raakte ontroerd. De Heilige Geest was met haar bezig. Dus begon ik met bidden voor haar pols en de pijn scheen ook weg te gaan. Maar ze had nog meer genezing nodig. Ze had problemen met vergeven van haar schoonmoeder, zwager en schoonzussen. Samen hebben we gebeden en ze herhaalde de woorden die de Heilige Geest aan ons vertelde, om hun het geschenk van genade en vergeving te schenken. Haar gezicht veranderde, het klaarde op( ik had toevallig de dag ervoor een verklaring naar God geschreven waar ik zelf ook vergeving aan een dierbaar persoon wilde geven, dat heb ik later verbrand en dat voelde gelijk goed). Ik vertelde dit ook om een verklaring anders ook te maken en deze te versnipperen of verbranden. Ff ervoor was de pijn in haar pols toch teruggekomen. Nu had ik weer gebeden en de Heer genas haar pols. Halleluja!

In de avond naar mijn oom geweest die ook jaren met pijn in de rug zat en ondanks dat hij gelooft, was hij vaak onzeker. Eerst voor zijn beenlengte verschil gebeden, zijn linkerbeen was zeker een dikke cm langer( of zijn rechterbeen was korter😂) Jezus bracht de lengte weer evenwijdig en daarna nog voor zijn onderrug gebeden, het werd soepeler en ook voelde hij rust. We hadden voordat we gingen bidden voor zijn beenlengte eerst een tekst in de bijbel gelezen ( psalm 62:6-7), en dat sloot aan bij waar hij mee zat en na gebed merkte hij eerst dat hij wel wat wankelde, maar was ook weer in de rust.

Terwijl ik de bijbel wilde halen die ik eerder gratis had gekregen ) Rembrandt bijbel), kwam ik op de terugweg naar het zorg appartement een echtpaar tegen, de man liep, met een kruk en na wat navraag bleek hij zijn bovenbeen en heup gebroken te hebben gehad en het ziekenhuis het alleen maar erger gemaakt te hebben, iets met doorgeknipte spieren of zo😯. Ik vroeg of ze wisten dat er ook christenen zijn die bidden voor mensen op straat en er was wel belangstelling, de man vroeg of ik voor zijn vrouw Wil wilde bidden… ze had flinke pijn in haar rug. Ze kreeg het al warm, haar bril besloeg en tijdens het gebed voelde ze de warmte( vuur van de Heilige Geest?) in haar rug. De pijn was al wat minder. Dus ik vroeg of ik nog een keer mocht bidden. Bad voor volledig herstel en bestrafde de pijn in Jezus Naam. Het was weer wat minder en ze wilde haar verhaal straks aan haar zus vertellen waar ze op dezelfde verdieping als mijn oom woonde.

Ik ben weer heel blij dat God mij wilde gebruiken. Alle eer en glorie aan God.

Vrijdagmorgen in Amsterdam. Ik was druk bezig met mijn werk en terwijl ik een melder wil controleren vergeet ik mijn sleutel om weer terug naar de centrale te kunnen. En sta ik deels buitengesloten daar. Ik loop naar de entree toe en kom een man van 38 tegen. Ik vraag hem of hij toegang heeft. Hij heeft toevallig opdracht gekregen om wat deuren na te kijken en ook vanwege brandmeldsysteem. Hij geeft eigenlijk direct aan dat hij pijn in zijn rug heeft, en her vervelend vind om de zware deuren te stellen.

Dus dit is een opening van de Heilige Geest( ik had in de ochtend ook gevraagd tijdens het gebed van de wapenuitrusting om iemand op mijn pad te sturen om het evangelie te delen) Hij loopt mee naar waar ik moet zijn. Ik heb mijn klapstoel gelukkig bij me. En vraag of hij beenlengte verschil heeft. Hij weet dit niet zeker, maar wil het wel weten. Jezus zet zijn benen gelijk, en terwijl hij weer opstaat en wat beweegt, is hij verwonderd hierover. Ik vertel hem dat Jezus dit doet. Ik had nog niet naar zijn naam gevraagd want wilde nog verder met hem bidden. Tim heet hij, en ik zegt tegen hem: ‘oh Timotheüs’. Ja hij begreep dat hij naar een Griekse man vernoemd was. We zijn er beiden van overtuigd dat het geen toeval was dat ons samen bracht. Verder vertelde hij over zijn vader en zijn opa en ook over zijn leven, waar hij ook vaak in een bekende( beruchte) disco of uitgaansgelegenheid in Dordrecht kwam, dat hij best veel gedaan had dat God verboden heeft, evenals zijn vader, die dagelijks 5 liter wijn drinkt en prostaatkanker had( of heeft gehad). Hij zegt dat hij meer emotioneel is geworden erna en daarom zijn baard laat staan ( Movember). Ik vraag hem of hijzelf thuis om Jezus vraagt om in zijn hart te komen… omdat ik toen ik het script wilde halen om voor te lezen, hij aangaf dat wat net gebeurd is best overweldigend was. We nemen afscheid, hopend dat we elkaar weer een keer zien. Tim zegt dan dat dan wel zou toeval zijn, maar toeval bestaat niet bij God.

Ik dank God weer voor deze uitstap, maar meer omdat Hij nu iemand bracht.

Zondag. Halleluja, vandaag kwam ik Ron tegen, die in de PI had gezeten. Hij dacht mij te herkennen, wilde wat aftershave verkopen. Na wat praten hadden we het over Jezus. Hij is van huis uit Rooms Katholiek, vertelde over zijn pa die hij op 23 januari vorig jaar zag. Die was ook niet echt een vader voor hem geweest. De dag erna kreeg hij te horen dat zijn vader gestorven was. Ik moest denken aan het script dat ik nu wel bij mij had, en, om een lang verhaal kort te maken, op de Binnenban (Rotterdam Hoogvliet)heeft Ron( Johannes is één van zijn namen) zijn hart aan Jezus gegeven!

(noot van de redactie: ga nooit op stap, zonder je script op zak!)

18-11-2018