Gods wil

Gods wil

Door Arie de Paauw

Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. -- 1 Tessalonicenzen 5:16-18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Thes.5:12-22

Sommige mensen zijn naarstig op zoek naar de wil van God in hun leven en dat is goed. Want als je bent in Gods wil dan ben je op de plek waar Hij je hebben wil, op en in je bestemming en dat is de beste plek ooit. En als je dat gevonden heb ben je te feliciteren!

Maar hoe kom je daar is vaak het moeilijkst te ontdekken. Profetieën, door echte profeten uitgesproken, kunnen daar bij helpen, soms heb je echt de stem van God verstaan en weet je het 100% zeker, maar vaak is het allemaal niet zo duidelijk. Ben ik op de goede plek op mijn werk, of moet ik veranderen? Ben ik op de goede plek in mijn kerk, of..., is deze persoon, op wie ik verliefd ben de juiste of.... etc., etc. Allemaal dingen waar je mee kunt worstelen en waarvan de antwoorden niet klip en klaar in de Bijbel staan.

Wel vandaag wordt ons, door deze tekst uit de eerste Thessalonicenzen-brief, wel iets aangereikt. Kijk maar naar het laatste vers: want dat is de wil van God in Christus Jezus voor u. En dan is het drieluik wat ervoor staat dus het 'dat':

Je ten allen tijde verblijden,

bidden zonder ophouden en

danken onder alles.

Deze drie horen onlosmakelijk bij elkaar, waarom ze hier drie verzen van gemaakt hebben is mij een raadsel. Maar goed.

Je ten alle tijde verblijden. Dat is nogal wat, chagrijnigheid is dus verboden voor een christen, want, ten allen tijde is dus altijd, wat de omstandigheden ook zijn. Misschien is je karakter niet zo, maar dat is geen reden, echte bekering raakt ook onze karakters aan....., nee, het is een keuze. Hoe begin je de dag? Blij dat je weer aan het werk mag, dat je weer onder de mensen bent en iets van Gods Koninrkijk kan laten zien? Nehemia 8 zegt dat de vreugde van de Here onze kracht is, reden waarom we misschien de kracht missen, is omdat er geen blijdschap is...

Bid zonder ophouden. Er zijn mensen die zeggen dat als je ergens 1 x voor gebeden hebt dat genoeg is, God weet het dan wel en Hij is niet gek. Dan hoef je helemaal niet meer te bidden, want voor we het vragen weet Hij het al, zegt Jezus Zelf. Nee gebed is meer dan het indienen van onze verlanglijstjes, het is communiceren met je Vader en die wil alles van je weten, omdat Hij belangstellend naar je is, tot in detail, want Hij houdt van je. Zonder ophouden betekent dus eigenlijk dat je een open communicatie lijn hebt, die nooit afgesloten is, maar dat je, zodra je begint met praten contact hebt met de Allerhoogste, is dat niet geweldig?

Dank onder alles. Als je voor iets dankt verandert dat de situatie al, danken voordat je het met je eigen ogen ziet is geloof in actie. En er staat niet voor alles, maar in alles. Dus wat er ook gebeurt, blijf dankbaar en bezie de mogelijkheden die God voor je heeft om er iets goeds van te maken, want dat is Zijn belofte tenslotte, dat Hij alles zal doen mede werken ten goede.

Deze drie dingen hebben dus te maken met een keuze, hoe is je houding als er iets gebeurt waar de 'normale' mens boos om wordt, chagrijnig of meteen begint met mopperen? Jij geheel anders, want, je hebt Christus leren kennen. En daarom, door Hem en de kracht van de Heilige Geest, Die in ons woont, kunnen we anders zijn dan de rest en dat alleen is al een getuigenis voor de mensen om je heen. En vanuit dat wandelen in Zijn wil, komt de rest vanzelf. Gewoon doen, zou ik zeggen, en let op wat er gaat gebeuren. Je zult versteld staan!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar  en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

05-11-2019