Nieuwe post op https://opfrisser.com

Geest van angst

Door Arie de Paauw

Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid. Schaam u dan niet voor het getuigenis van onze Heere. -- 1 Timoteus 1:7-8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2Tim.1:3-14

Ook dit is een van mijn lievelingsteksten en vaak geciteerd. Het is er dan ook een, die ontzettend belangrijk is, zeker als je gebruikt wil worden in het Koninkrijk van God. Want angst is een van de belangrijkste wapens van de tegenstander, waarmee hij Gods kinderen lam legt en hen verhindert om uit te stappen in de dingen van God. Want stel je nu eens voor, en je haalt je van alles in je hoofd. Door intimidatie laat hij je zo lang twijfelen dat de kans, die God je geboden had, al weer voorbij is. En denk niet dat ik daar geen last van heb. Van de week kwam ik een meisje tegen, die met 2 krukken liep en ik had haar graag willen aanspreken en voor haar bidden, maar deed het niet...en het moment was weer voorbij.

Maar wanneer we gaan beseffen en dat proclameren dat we geen geest van angst, letterlijk staat er lafhartigheid, gekregen hebben, maar de Geest van kracht, dunamis, dynamiet, de explosieve kracht van de Heilige Geest, en dat Die ook nog eens in ons woont en wij daarover kunnen beschikken, dan zou niets ons dus tegen moeten houden en we onbeschaamd het evangelie moeten delen, no matter what! Ik dus ook!

Maar tegelijkertijd hebben we ook Geest van liefde ontvangen, want als de liefde ons niet drijft, dan is het een waardeloze vertoning. Mensen voelen dat, als je hen aanspreekt vanuit die liefde, de liefde van Jezus voor verloren, gewonde, beschadigde mensen dan voelen ze dat. Want het is de liefde die ons drijft. En wij hebben het antwoord voor een verloren wereld: Jezus! En Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat! En hij wil ons ervoor gebruiken, want we hebben kracht ontvangen en die Kracht wordt aangedreven door de liefde.

Maar we hebben ook de Geest van Bezonnenheid. We gaan niet als een olifant in de porseleinkast tekeer, maar zijn afgestemd en net zo fijngevoelig als de Heilige Geest, Hemzelf. Lief en teder, maar wel duidelijk!

En zo mogen we vandaag op pad gaan. En zodra je de deur uit bent, heb je het zendingsveld betreden. Proclameer deze tekst vandaag leren je leven en vraag God om je mensen en mogelijkheden te geven om een levende getuige van Hem te zijn en gebruikt te worden in Zijn Koninkrijk.

Moet je eens zien wat er gaat gebeuren!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://opfrisser.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

14-11-2019