Getuigenis van Jeroen

"God verrast op onverwachte momenten met Zijn liefde"

Getuigenis van Jeroen

"Mijn belangrijkste boodschap is dat er een God is die van je houdt, en dat je altijd bij Hem mag komen zoals je bent." DJ Flubbel evangeliseert via christelijke elektronische dance en hardstyle muziek. Afgelopen jaren heeft hij drie albums uitgegeven en een aantal optredens gedaan op christelijke festivals, waaronder het Flavor, Graceland en Sound of Heaven. "In mijn muziek ervaar ik ook Gods leiding en ik ben Hem dankbaar voor de mogelijkheden die Hij mij geeft."

"In 2016 heb ik opgetreden tijdens het Graceland festival," vertelt DJ Flubbel. "

Het was voor mij heel bijzonder en met name ook wat er gebeurde op de weg ernaar toe. Het begon toen ik merkte dat op de datum van het festival vrijwel niemand van mijn team beschikbaar was. Dat zou betekenen dat ik zonder hulp zou moeten gaan. Ik begon daardoor te twijfelen of het überhaupt wel door kon gaan. Ik besloot ervoor te bidden. Ik zei tegen God: “Als u mij daar wilt gebruiken, zou U dan iemand op mijn pad willen sturen?” Nog geen week later leerde ik Ruben (Kasiyya) kennen, hij was erg enthousiast en wilde graag met mij mee. We maakte tijdens de voorbereidingen speciaal voor het festival samen een single: 'Graceland Anthem'.

De weken erna kreeg ik toch opnieuw twijfels.

Ik kreeg pas laat een reactie van de organisatie en ik bleek op een erg laat tijdstip ingepland te staan. Een aantal vrienden en collega DJ’s raadde mij zelfs af om te gaan. Ze waarschuwden mij, dat er waarschijnlijk maar weinig mensen naar mijn optreden zouden komen. Desondanks had ik sterk het gevoel dat God mij op het festival wilde gaan gebruiken. Dit gevoel werd bevestigd tijdens een preek over Noach (die net als ik door mensen uit zijn omgeving ontmoedigd werd) en door gebed van mensen uit mijn kerk. Ik besloot om toch te gaan met het idee: 'Ik zie wel wat God van plan is. En ook als ik maar één persoon met het evangelie kan bereiken, zou wat mij betreft al onbetaalbaar zijn.' Na een lange rit kwam ik aan op het festivalterrein. We werden warm ontvangen en wat bleek? Er was een wijziging in het draaiboek, wat betekende dat ik op het hoofdpodium mijn optreden mocht doen! Het was een geweldige ervaring en de jongeren waren erg enthousiast. Ook heb ik een aantal bijzondere collega DJ’s ontmoet."

DJ Flubbel deelt ook zijn ervaringen over een optreden in 2015. "Ik had al enige tijd contact met Jesus Loves Electro, een christelijke dance groep uit Noorwegen. Ze kwamen naar Nederland voor een optreden in club Bonfire in Dordrecht. Het was heel leuk om ze eindelijk in real-life te ontmoeten en ik vond het zo bijzonder om te merken hoe intens zij God betrokken in de voorbereidingen van hun optreden. We lazen samen in de Bijbel, we zongen liederen en hebben met elkaar gebeden.

"MIJN BELANGRIJKSTE BOODSCHAP IS DAT ER EEN GOD IS DIE VAN JE HOUDT, EN DAT JE ALTIJD BIJ HEM MAG KOMEN ZOALS JE BENT"

Aanvankelijk was mijn belangrijkste doel geweest om hen te supporten en backstage voor ze te bidden. Wat er echter gebeurde had ik niet verwacht. Tijdens een gebed vroeg één van de leden of hij een lied voor mij mocht zingen. Hij zei dat hij voelde dat God iets tegen mij wilde zeggen. Hij pakte zijn gitaar en begon, aangestuurd door de Heilige Geest, spontaan voor mij te zingen. Het was heel bijzonder en ik werd zo diep geraakt door de boodschap van het lied, dat de tranen over mijn wangen rolden. Zo mooi hoe God je op zo’n onverwacht moment kan verrassen met Zijn liefde. Het was heel gaaf om even later samen met de dancegroep op het podium te staan en te zien hoe enthousiast het publiek reageerde op de christelijke dancemuziek. Ik vind het ook zo bijzonder dat God mij in contact brengt met zulke mooie mensen.

Soms vind ik het een uitdaging om een goede balans te vinden tussen effectieve promotie (jezelf en het evangelie voldoende laten horen) en aan de andere kant bescheiden te blijven (de eer en glorie aan God geven). Afgelopen jaren heb ik sterk gemerkt dat het essentieel is om God hierin te betrekken. Eerder heeft Hij al diverse deuren voor mij geopend op een manier die ik nooit had verwacht: ik kwam namelijk op de Nederlandse televisie (NPO2), in de krant (het Nederlands Dagblad) en op de radio (onder andere 3FM, BEAM en Groot Nieuws Radio).

Het kost echter behoorlijk veel tijd en moeite om voldoende publiek te blijven bereiken.

Op een gegeven moment begon ik hierover te twijfelen. Ik kreeg een aantal afwijzingen en kreeg steeds sterker het gevoel dat ik er alleen voor stond. Ik was er niet meer zeker van of ik nog wel door moest gaan met promotie. Ik besloot om het in gebed te brengen en gaf het over aan God. Ik vroeg om Zijn leiding en wijsheid. Een week later kreeg ik plotseling een e-mail van Vice, één van de grootste jongerenplatforms ter wereld. Ze gaven aan dat ze vanuit Londen naar Nederland wilden komen en mij wilde interviewen over mijn muziek. Wat een verrassing en fantastische mogelijkheid was dat! En hoe mooi dat God zo duidelijk een gebed verhoorde.

Een probleem was echter de locatie voor het interview. Ik was namelijk al een tijd aan het puzzelen en rondvragen en ik kon maar geen geschikte plek vinden. Ik werd er wanhopig van en besloot ook hiervoor te bidden. Kort na het gebed schoot mij club Bonfire te binnen, ik nam contact op met de eigenaar, die uiteindelijk aangaf dat ik de club kosteloos mocht gebruiken voor het interview. Wat een zegen! Het was een prachtige locatie in een oude kerk en het team van Vice was zichtbaar onder de indruk. Het was een hele beleving, met een camerateam, microfoons en regisseur. Ik ervoer ook sterk leiding van God in de vragen die ik kreeg en dat het goed ging met spontaan antwoord geven in het Engels. Ik heb veel over de liefde van God kunnen vertellen en mijn passie voor christelijke dancemuziek.

Ik ben benieuwd wat God nog meer voor plannen voor mij heeft.

Ik hoop vooral komende jaren veel jongeren te bereiken met het evangelie en ze iets te laten zien van de liefde van God. Ik denk dat het juist in deze tijd zo hard nodig is om jongeren te bereiken. Van diverse collega’s hoor ik terug dat tijdens optredens tientallen jongeren hun hart aan Jezus geven! Tenslotte deelt de DJ een citaat van een collega DJ uit Zuid-Afrika, genaamd Jireh: 'It would be so cool, if we all keep joining forces. And spread the Gospel. And reach all those precious souls. This might get bigger than we will dream of; because nothing is impossible with God!'

Bezoek hier de website van DJ Flubbel.

18-10-2020