Geplaatst op Geef een reactie

Alleen op God leren vertrouwen


Bemoediging 645 – Vrienden
(Alleen op God leren vertrouwen)

Toen ik mijn leven aan Jezus gaf, dacht ik iedereen in mijn omgeving te moeten bekeren. Daar deed ik in ieder geval mijn best voor, maar het liep al vrij snel op een teleurstelling uit. Natuurlijk heb ik in die tijd ook heel veel fouten gemaakt. Ik heb toen moeten leren dat ik alleen maar een getuigen van Jezus kon zijn, maar ik kan niemand bekeren. Alleen de Heilige Geest kan mensen overtuigen, wij kunnen alleen maar het kanaal zijn waar Hij door wil werken.

Ik moest ook leren dat niet iedereen je vriend zal blijven als je voor Jezus kiest. En ja… als je nog op school zit kan dat best lastig zijn, ik heb het allemaal meegemaakt. Op de middelbare school verloor ik mijn beste vriend, hij vond dat ik teveel bezig was om hem te bekeren. Toch heb ik nooit spijt gehad van de weg die ik gegaan ben. Er is gewoon geen mooier leven dan een leven met Jezus. Hij is de trouwste vriend die je kan hebben,

Later zou ik natuurlijk nog veel meer te maken krijgen met teleurstellingen. God zal het namelijk toelaten in ons leven, dat we in mensen teleurgesteld raken. Want uiteindelijk moeten we allemaal leren om meer op God te bouwen en vooral niet teveel op mensen. Heel veel huwelijksproblemen hebben hier ook mee te maken. Als je verwachtingen te hoog zijn en je partner kan daar niet of onvoldoende aan voldoen, gewoon omdat hij of zij ook maar een mens is, dan kun je gemakkelijk teleurgesteld raken in elkaar.

In Jeremia 17: 7 en 8 staat zo mooi dat we gezegend zijn als we op de Heer vertrouwen, dus niet op mensen, dan zijn we te vergelijken met een boom, die geplant is aan water en op tijd vruchten geeft. Maar in vers 5 van hetzelfde hoofdstuk staat dat het niet goed gaat met iemand die op mensen vertrouwt. Die persoon wordt vergeleken een kale struik in een woestijn, die geen vrucht draagt. De Bijbel heeft van die bijzondere voorbeelden om ons iets duidelijk te maken.

Alleen Jezus stelt nooit teleur, om dit weer te ontdekken laat God misschien wel toe dat we af en toe in mensen teleurgesteld raken. Jezus is de enige vriend die echt betrouwbaar is, Hij laat je nooit in de steek, zelfs al doe je verkeerde dingen, dan nog kun je bij Hem terecht, want Hij blijft van je houden.

Kijk ook uit dat je niet door de pijn die teleurstellingen geven, in zelfmedelijden verdrinkt. Als vrienden waar je jaren mee optrok, je laten vallen, dan heb je soms enorm veel medelijden met jezelf. Maar daarmee lossen we zo weinig op, veel beter is het om naar Jezus te gaan en Hem te vragen je te genezen van binnen.

Jezus begrijpt je als geen ander, ook Hij werd zelf in de steek gelaten door Zijn vrienden, zelfs verraden en Hij was mens zoals wij. Dat moet Hem ook pijn gedaan hebben, maar daarom begrijpt Hij ons zo goed. Hij kan zelfs meevoelen met onze zwakheden (Hebr.4:15). Je kunt dus met al je pijn van teleurstellingen in mensen naar Jezus. Hij is machtig je te vertroosten en te genezen als geen ander.

Mail gerust naar [email protected] of kom eens luisteren in één van onze samenkomsten.

Hartelijk welkom op zondag in de Evangelische Gemeente de Grote Opdracht.
Gebouw Oosterlicht College. Adres: Uithoflaan 1, 4133 GZ Vianen. Deur open: 10:00 uur – Start: 10:30 uur. Kinderdienst aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *