Geplaatst op Geef een reactie

Verdeeldheid


‘En als een huis tegen zichzelf verdeeld is, kan dat huis niet standhouden.’
Markus‬ ‭3‬:‭25‬ ‭HSV‬‬

Jezus wordt er van beschuldigd de demonen uit te drijven door Beelzebul, wat heer der vliegen betekent, een hoge demon, of satan zelf! Maar Jezus geeft hen van repliek. Hoe kan de satan zichzelf uitdrijven?

En dan volgt onze tekst, een huis dat tegen zichzelf verdeeld is, kan geen standhouden! En met huis wordt natuurlijk geen gebouw bedoeld maar een gezin, een familie. In dit geval allen die bij satan behoren, hij en zijn demonen.

Maar het geldt natuurlijk in zijn algemeenheid. En ook voor ons. Als er iemand goed naar de woorden van onze Heiland heeft geluisterd is het de duivel wel. Want hij zaait verdeeldheid in het gezin van God! Het spreekwoord zegt: twee Nederlanders en je hebt een kerk, drie Nederlanders en je hebt een scheuring! Nergens zijn er zoveel stromingen en kerken en genootschappen als bij ons!

Jezus zei in het hogepriesterlijk gebed dat de wereld zou weten dat de Vader Hem gezonden had, als wij één zouden zijn! Dan is er nog een hoop te doen. Laten we niet op de verschillen letten, maar op de overeenkomsten en zo een zijn in Gods koninkrijk! Dan kunnen we standhouden, anders kan je het vergeten!

Eenheid is een wapen in de geestelijke strijd, zeker ook voor verloren zielen! Laten we die zoeken en samen op weg gaan, tot eer van God de Vader en in de naam van Jezus!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *