Geplaatst op Geef een reactie

Gods ogen zijn op jou gericht

Bemoediging 646 – Niet vergeten
(Gods ogen zijn op jou gericht)

Vandaag een speciale bemoediging voor mensen die al lang wachten op een antwoord van God. Iemand zei tegen mij, ‘het lijkt wel of God mij heeft overgeslagen’. Maar ik moet van de Heer tegen jou zeggen, dat God jou niet heeft overgeslagen en dat Hij wel al jou gebeden heeft gehoord, Hij zal jou in ieder geval op Zijn tijd antwoorden.

Dat je overgeslagen wordt kan je normaal wel overkomen. Bijvoorbeeld, je zit in de wachtkamer bij de huisarts of de opticien of… het maakt niet uit waar, je komt gewoon maar niet aan de buurt. Het lijkt wel dat andere mensen wel geholpen worden en jij moet maar wachten. Ik heb dan nog wel eens de neiging om even naar de infobalie te lopen, om even te laten merken dat ik er ook nog ben. Maar ja, ik moet eerlijk bekennen dat er meestal niets aan de hand is en dat ik dan kennelijk wat meer geduld moet hebben. Maar bij God zit je niet in de wachtkamer… al moet je ook wel eens wachten op een antwoord of een uitkomst, maar je bent echt niet vergeten door de Heer. Hij weet waar je mee zit en het heeft zelfs Zijn volle aandacht. Niemand ontsnapt zelfs aan Zijn aandacht, maar heeft wel voor alles een tijd.

God zegt in Jesaja 49:14 en 15 de volgende prachtige woorden, ‘zelfs al zou een vrouw die net een baby heeft gebaard, zomaar haar zuigeling vergeten, dan nog zal God ons niet vergeten’. Wat een bijzonder voorbeeld gebruikt God hier. Zoiets kan alleen van God komen. Dat een vrouw haar baby vergeet, welke ze negen maanden onder haar hart gedragen heeft, komt helaas voor. Maar… dit is wel het ergste wat je als mens kan gebeuren. Dieper kun je gewoon niet vallen. Hoe bijzonder is het dan dat God juist dat voorbeeld neemt. De Heer zegt, zelfs al zou dat gebeuren, mijn liefde is dan nog sterker dan moederliefde, want ik vergeet jou nooit.

Ik schrijf deze bemoediging speciaal voor een soms vergeten groep mensen. Ik doel op mensen die ziek zijn en na gebed om genezing nog geen verandering hebben gezien en dan vaak uit de aandacht raken. Misschien ben jij dat wel die dit nu leest, dan is dit speciaal voor jou. Wellicht is er zelfs al verschillende keren voor je gebeden, zonder merkbare verandering. Er is in ieder geval geen reden om je schuldig te voelen en laat je ook geen dingen aanpraten, als dat je geen voldoende geloof zou hebben of dat God jou straffen om welke reden dan ook, want dat is niet zo. Als dat zo zou zijn, dan moeten we allemaal gestraft worden, want we maken allemaal nog fouten.

Laat dit in ieder geval nooit van je roven dat God een goede God is, die ook nog steeds wonderen doet en ook jou intens liefheeft. Het is ook niet zo dat mensen die in Goddelijke genezing geloven, niet ziek kunnen worden, daar zijn genoeg voorbeelden van. Waarom het gebeurt is moeilijk, daarvoor heb ik niet altijd pasklare antwoorden. Ik weet alleen maar dat de Bijbel zegt, dat God bij je is, juist in het dal van duisternis. Hij wil je vertrooster zijn, ook als het wonder nog uitblijft. Nee, we hebben niet voor iedere vraag een antwoord, maar de Heer doet ons wel steeds opnieuw verbaasd staan. Je bent niet vergeten.

Mail gerust naar [email protected] of kom eens luisteren in één van onze samenkomsten.

Hartelijk welkom op zondag in de Evangelische Gemeente de Grote Opdracht.
Gebouw Oosterlicht College. Adres: Uithoflaan 1, 4133 GZ Vianen. Deur open: 10:00 uur – Start: 10:30 uur. Kinderdienst aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *