Geplaatst op Geef een reactie

Gods trouw

Bemoediging 658 – Gods trouw (Gods trouw-verbond met ons)

Deze keer even iets vooraf. Tegenwoordig vragen steeds meer christenen zich af, of het nog wel nodig is om te trouwen. Ik dacht, laat ik daar ook even iets over zeggen, voordat ik verder ga over de trouw van God. Persoonlijk ben ik er diep van overtuigd, dat God nog steeds groot belang stelt in het huwelijk (Hebr.13:4). Het gaat daarbij speciaal om de ’trouwbelofte’. Voor meer info daarover kun je mijn website lezen in www.christelijk-huwelijk.nl.

De waarde van je ’trouwbelofte’ aan elkaar, wordt natuurlijk het meest zichtbaar als het begint te stormen in je leven. Op de mooie dagen als alles goed gaat en je bent vooral beiden nog verliefd en gezond, dan is het meestal wel mogelijk om elkaar trouw te blijven. Maar op de momenten dat je het moeilijkst hebt, of je bent niet jezelf, je voelt je gestrest, nerveus gespannen of… één van beiden wordt ernstig ziek… noem maar op, dan blijkt pas wat je aan de ander hebt.
De basis van onze trouwbelofte aan elkaar is natuurlijk altijd de liefde. Daarbij moeten we ons tegelijk weer realiseren dat liefde zeker niet alleen een gevoel is, want je gevoel kan van uur tot uur anders zijn. Maar in een huwelijk moet je iedere dag weer voor elkaar kiezen, je geeft elkaar dagelijks het mooiste cadeau dat je de ander kan geven: namelijk jou onvoorwaardelijke trouw.

God is ook jou en mij trouw. God heeft feitelijk ook een verbond van trouw met ons gesloten, ja… ondanks dat we het zo vaak verkeerd doen. Dat wil zeggen, Hij blijft van je houden en wil je niet in de steek laten. Ik heb God er vanmorgen voor gedankt. De Bijbel zegt ook in die bekende tekst, dat God het werk wat Hij eenmaal begonnen is zal voleindigen (Fil1:6). Dat betekent dat God net zolang aan je leven wil werken, totdat hetgeen Hij in gedachte heeft werkelijkheid is geworden.

Om dat nog eens duidelijker te maken aan Jeremia, bracht God hem in de werkplaats van een pottenbakker. Hij zag daar dat de man bezig was een vaas te maken. De vormeloze klei substantie stond op de draaischijf van de man en werd snel rond gedraaid. Jeremia zag hoe de vaardige handen van de pottenbakker de vaas steeds meer vorm gaf. Het werkstuk leek bijna af, tot er een oneffenheid zichtbaar werd waaraan de pottenbakker niet voorbij kon gaan. Je zou zeggen genoeg reden om het werk weg te gooien en opnieuw te beginnen met een nieuwe klomp klei.

Maar God wilde Jeremia iets laten zien van Zijn karakter. God geeft het niet gemakkelijk op, maar Hij begint zo nodig weer opnieuw. Dat deed Hij ook met Israël. Vandaag wil ik het tegen iedereen zeggen die dit leest. God wil met jou opnieuw beginnen. Hij geeft het niet op, je bent niet mislukt, misschien denk je dat maar het is gewoon niet waar. De hemelse pottenbakker kan uit een ogenschijnlijk totaal mislukt werkstuk, toch iets moois maken en Hij is trouw.

Ja, ik was ook dat werkstuk wat dreigde te mislukken. Het was mijn eigen schuld, ook ik maakte verkeerde keuzes. Maar toen ik terug kwam omhelsde de Heiland mij. Ik heb het vandaag opnieuw tegen de Heer gezegd, ‘Jezus ik hou van U, dank U wel voor uw trouw en dat U me nooit in de steek liet. Dank U dat ik zeker mag weten, dat U het werk zult afmaken, waar U bij mij aan begonnen bent”.

Misschien heb je gebed nodig, ik wil graag voor je bidden. Laat gerust wat van je horen, je kunt alles bij ons kwijt, het is veilig. Mail naar [email protected] of kom eens luisteren in één van onze samenkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *