Geplaatst op Geef een reactie

Goede schoenen

Efeze 6:15] de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten,NBV21

Lezen Efeze 6: 10-20

Ik weet niet of je de nieuwjaars conferentie van Peter Pannenkoek hebt gezien, maar ik wel. Wij hebben die gisterenavond bekeken. Ik vond hem niet verkeerd, hij spotte niet, zoals zoveel andere conferenciers wel doen. Maar hij maakte een opmerking over God, die mij raakte

Hij vertelde dat hij, in de 35 jaar van zijn leven, God op geen enkele manier had ontmoet of dat Hij relevant was geweest. Dat raakte me, want dat is een aanklacht tegen ons Christenen.

Blijkbaar leven we een leven en ik spreek natuurlijk in zijn algemeenheid, want anderen doet denken dat God er niet toe doet. Dat het niet uitmaakt of je nu wel of niet gelooft, wat is het verschil?

Blijkbaar heeft niemand hem ooit vertelt van de liefde van de Here Jezus of heeft hij gezien welk een verschil het maakt om christen te zijn en Hem te kennen en de kracht van Zijn opstanding.

Toen ik daarom mijn bijbel vanmorgen opensloeg sprong dit vers eruit. Een onderdeel van de wapenrusting. De schoenen, sandalen met de inzet van het evangelie. De bereidvaardigheid van het evangelie zoals de HSV zegt of, en de BB doet dat goed: bereid te zijn om het evangelie te brengen.

Daar heb je hem weer, hoor ik mensen denken, weet hij nu niet anders? Ja hoor, maar dit is zo van wezenlijk belang, dat wij, die Hem hebben leren kennen, dat ook doorgeven. En, lieve mensen, het is een wapen. Want als wij bereid zijn om dat evangelie te delen, in woord en daad, en mensen tot Jezus gaan leiden, dan gaat de kerkverlating stoppen, gaat de kerk weer groeien, en gaan er minder verloren en nemen we het territorium van satan af. Renhardt Bonnke zei het al: plunder de hel! En zijn leven was een leven vol vuur en de kracht van de Heilige Geest.

Mensen als Peter Pannenkoek, en vanaf vandaag staat hij op mijn lijstje van mensen waar ik (doeltreffend) voor bid, horen het te weten en pas dan kunnen ze kiezen. Maar hoe zullen zij het weten als ze het nooit gehoord hebben?

Deze maand hoop ik weer te starten met OPERATIE SNEEUWBAL, en ik hoop dat velen mee gaan doen, opdat velen het evangelie gaan horen! Doe je mee? Klik op het woordje en de link opent zich, ik zeg: dit is de tijd van doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *