Geplaatst op Geef een reactie

Iets nieuws

‘Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.’
‭‭Jesaja‬ ‭43‬:‭18‬-‭19‬ ‭HSV‬‬

Het verleden kan ons soms nog flink in de weg zitten en de weg naar de toekomst blokkeren. Hier roept God ons op om geen gijzelaar te zijn van ons verleden, maar vooruit te kijken! Rijkhalzend! Want Hij gaat iets nieuws doen! Helemaal nieuw! Het is al in voorbereiding, aan het ontkiemen, je kunt het al een beetje zien!

Natuurlijk gaat het hier over het volk Israël. Het bijzondere is dat ze nog eerst in ballingschap moeten worden weggevoerd en 70 jaar in Babylon moeten blijven, maar dat er toch over dat nieuwe al wordt geprofeteerd.

Maar deze belofte geldt ook voor ons, voor jouw situatie! Zeker als je (net) gedoopt bent (door onderdompeling) is dit van toepassing. Het oude is achtergebleven in het Watergraf en je bent opgestaan, met de Here Jezus in een nieuw leven. Is dat nog niet gebeurd, zou ik het er vaart achter zetten!

Maar onze hemelse Vader is altijd bereid iets nieuws voor je te doen! Laat het oude achter je en verwacht het van Hem, soms moet je wat geduld hebben, maar Hij is altijd ‘Just in time!’ En waar geen weg is zal Hij er eentje maken. Sterker nog, Jezus ìs de weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *