Geplaatst op Geef een reactie

Lenen aan de HEER

‘Wie zich over de arme ontfermt, leent aan de HEERE, Hij zal hem voor zijn weldaad belonen.’Spreuken‬ ‭19‬:‭17‬ ‭EBV24‬‬

Een van de dingen die Jezus ons leerde, was om bewogen te zijn met hen die het minder hadden. Niets voor niets waren het de herders, die als eerste de boodschap van Kerst hoorden, zoals de boodschap van Pasen het eerst aan vrouwen verteld werd, beiden door engelen gebracht. Jezus zet alles op zijn kop in Zijn koninkrijk!

En als we ons ontfermen over de armen, dan zegt deze Spreuk, dan lenen we aan de HEER. En als we aan Hem iets lenen, dan weet je dat je het dubbel en dwars terugkrijgt! Maar dat mag nooit je motivatie zijn, dat is een bijkomend effect, niet onbelangrijk natuurlijk.
Maar het gaat bij deze daad van discipelschap, om de ander, niet om onszelf.

Ontferming, bewogenheid, liefde, zelfopoffering, ook dat is worden als de Meester, lijken op Hem. Niet kijkend naar je financiële middelen, maar naar je geloof, dan zul je ervaren dat rente in Gods koninkrijk ver boven de menselijke norm uitreikt en een gigantisch hoog percentage bedraagt!

Maar het begint met bewogenheid voor de ander, dat is de sleutel 🔑!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *