Geplaatst op Geef een reactie

Stortvloed

‘Ik wil een stortvloed van rechtvaardigheid zien, een lawine van goede daden.’ Amos‬ ‭5‬:‭24‬ ‭HTB‬‬

De relatie met het volk Israël en de HERE, JHWH, is als het liefdesleven van een puber: aan- uit, aan-uit. Dan weer volgen ze de HERE, Dan weer lopen ze de afgoden achterna. Dat is al vanaf de inname van het beloofde land en zal duren tot de diaspora in 70 na Christus.

En van tijd tot tijd lijkt er een oplevering te zijn, maar is dat schijn. De wetten uit het Oude Testament zijn zo slecht niet. Een groot aspect gaat over de gezondheid van het volk, de voedsel en spijswetten, maar een deel ook over recht en gerechtigheid! En ook daarin wil God trouw zien!

En daar is feitelijk nog niet aan veranderd. Hoe je omgaat met familie, ouderen, maar ook met de vreemdeling die in je land vertoeft en er een schuilplaats zoekt voor gevaar, zowel fysiek als economisch. Daar slaat onze schriftgedeelte van vandaag dus op.

En die gerechtigheid moet stromen als een rivier, een stortvloed van rechtvaardigheid en een lawine van goede daden. Dat gold toen en dat is nog niet veranderd.

Daar mogen ook wij, met nieuwe verkiezingen in beeld, best wel eens over nadenken…

👍Like het, deel het en abonneer je om zo het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *