Geplaatst op Geef een reactie

Tong en lippen


‘Behoed je tong voor het kwaad nun en je lippen voor het spreken van bedrog.’
‭‭Psalm‬ ‭34‬:‭14‬ ‭HSV‬‬

Een pareltje in het psalmboek, deze vierendertigste Psalm. Veel verzen zijn bekende oneliners geworden. Ik raad je dan ook aan om het geheel te lezen!

Onze dagtekst is een stevige vermaning en staat na een retorische vraag uit vers 13: ‘Wie is de man die vreugde vindt in het leven, die dagen liefheeft om het goede te zien?’
‭‭Het antwoord is dan eigenlijk ons veertiende vers: hij (of zij), die zijn tong behoed voor het kwaad en de lippen voor het spreken van leugens! Dan hebben we er ineens een prachtige belofte aanhangen, waardoor het nog meer loont om de vermaning in acht te nemen!

Want wat kunnen negatieve woorden schade aanrichten, onvoorstelbaar! Het kan zelfs kinderen tot zelfmoord plannen brengen en vaak blijft het daar dan ook niet bij! Het pestgedrag onder kinderen is hoog en genadeloos.

Maar ook ouderen kunnen er wat van! Want positieve dingen over mensen vertellen is lang zo interessant niet, maar kwaad gerucht verspreiden lijkt haast wel en levensstijl bij sommigen, helaas ook in de kerk!

Besef dat jij, als je hierbij betrokken bent degene kunt zijn die het kan stoppen door niet te willen luisteren en de roddelaar te vermanen, dan kunnen de woorden van dit schriftgedeelte je daar bij helpen!

Deze psalm begint juist om iets positiefs te doen met onze mond: ‘Ik zal de HEERE te allen tijde loven, Zijn lof zal voortdurend in mijn mond zijn.’
‭‭Laten we onze mond en lippen daarvoor gebruiken, dan is er geen ruimte voor roddel en kwaadsprekerij!

Daar is iedereeen mee gebaat, in eerste instantie wij zelf het meest. Want als jij kwaad spreekt tegen anderen zal men denken dat je dat wellicht ook over hen doet, als het zo uitkomt en vertrouwt niemand je meer. Dat moet je toch niet willen!?

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *