Geplaatst op Geef een reactie

Onuitsprekelijk

‘En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.’
‭‭Romeinen‬ ‭8‬:‭26‬ ‭HSV‬‬

We zagen eerder deze week al dat God ons verhoort als we bidden naar Zijn wil. Maar we weten die wil niet altijd precies. In grote lijnen wel, maar niet voor iedere specifieke gelegenheid. Dan treedt dit schrift gedeelte in werking, waar de Heilige Geest het overneemt.

Een van de uitleggingen is dat we dan gaan ‘bidden in de Geest’ oftewel in nieuwe tongen. We weten dan niet wat we bidden omdat Hij het overneemt. Paulus zegt, in 1 Kor.14 dat je kunt bidden met je verstand, maar ook kunt bidden met je geest, in de Geest. Zo’n gebed heeft extra kracht.

Weet je dus niet wat je moet bidden, schieten woorden te kort? Roep de Heilige Geest erbij en Hij neemt het over, komt je te hulp. ‘Maar ik spreek niet in tongen’ zeg je misschien. Wel als je gedoopt ben in de Geest is het beschikbaar, zoals alle gaven uit 1 Kor. 12. Heb je die doop nog niet ontvangen? Laat voor je bidden.

Het zevende, vaak vergeten wapen uit Efeze 6 is, voortduren in de Geest bidden, de luchtmacht. Geen soldaat wil die luchtsteun missen, waarom wij dan wel?
Vraag erom, strek je er naar uit, en je zult zien dat de Heilige Geest je helpt, zoals beloofd, onuitsprekelijk, in Gods code taal, zoals Reinhardt Bonnke het noemde, niet te kraken!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *