Geplaatst op Geef een reactie

Alle volken

‘Prijs de Here, bid tot Hem. Vertel alle volken wat Hij heeft gedaan.’ Psalmen‬ ‭105‬:‭1‬ ‭HTB‬‬

Het lijkt wel alsof deze psalm begint met een oudtestamentische vorm van de Grote Opdracht, zoals Jezus die geeft om Math. 28:19. En dat is opmerkelijk omdat het een opsomming is van de wonderdaden die God aan het volk Israël heeft gedaan, vanaf Abraham tot Jozua.De geschiedenis van Israël in een notendop eigenlijk.

En tot aan Jezus Hemelvaart gaat het nagenoeg altijd over Gods verbond met Israël. Maar hier zien we een glimp van Gods grote plan. Want Hij beloofde al aan Abraham dat door hem alle volken gezegend zouden worden. (Gen 12:3)

Dus de opdracht om het alle volken bekend te maken is niet nieuw. Ook al hadden de apostelen er in het boek Handelingen eerst nog moeite mee en moest Petrus zich verantwoorden waarom hij Cornelius, een Romein, gedoopt had.

Maar ook vandaag geldt deze opdracht tot wereld evangelisatie nog steeds. En wij hebben het makkelijker, want de volken zijn naar ons toegekomen, en wonen nu naast ons. Maar blijf het ze vertellen omdat niemand mag sterven zonder Jezus!

👍Like het, deel het en abonneer je om zo het goede nieuws te verspreiden

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *