Geplaatst op Geef een reactie

Gedachten krijgsgevangen

‘We halen redeneringen omver en alles wat zich verheft tegen de kennis van GOD en wij maken alle gedachten krijgsgevangen tot gehoorzaamheid aan Christus.’
‭‭2 Korintiërs‬ ‭10‬:‭5‬ ‭EBV24‬‬

Heel veel van de geestelijke strijd, die wij als gelovigen te voeren hebben vindt plaats in het denken. Op de een of andere manier kan satan in ons denken inbreken. Hij weet niet wat wij denken, maar hij kan er wel infiltreren. Daarom hebben we de helm van het heil, die ons denken beschermt, zo nodig!

We denken vaak dat iedere verkeerde gedachte die wij hebben uit onszelf komt en als we die gedachten hebben voelen we ons slecht en zondig, terwijl veel ervan niet uit onszelf komen, maar van de tegenstander. Daarom, zegt Paulus, moeten we iedere gedachte krijgsgevangen maken. Het woordje wat hij hier gebruikt heeft vaak in het Nieuwe Testament een negatieve betekenis.

Dus niet meteen in mineur geraken, maar aanvallen! Als er dingen zijn in ons leven, waardoor die gedachten komen, moeten we ons daar natuurlijk van bekeren. Maar als er geen grond voor is, moeten we dat gewoon uitspreken: Ik maak deze lelijke gedachte krijgsgevangen en breng mijn denken onder de gehoorzaamheid aan Christus!

Dus ga niet bij de pakken neerzitten met een klaagzang dat je zo slecht en zondig bent, maar kom in actie! Het is oorlog en je denken is het strijdperk. Zorg dat je daar overwint en vul je denken met Gods Woord en Zijn beloften over jou!

Gebed: Dank U, Vader God, dat U ons waarschuwt in Uw woord voor de listen van de boze. Ik kies ervoor om iedere negatieve gedachte bij U te brengen, als krijgsgevangene en mijn denken te laten zijn in overeenstemming met Uw woord.

Proclamatie: Ik maak iedere negatieve gedachte krijgsgevangen en breng die onder de gehoorzaamheid aan Christus.

Luistertip: Hier is mijn hart, Heer – Opwekking 802

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *