Geplaatst op Geef een reactie

God met ons


‘Daarom zal de Heere Zelf u een teken geven: Zie, de maagd zal zwanger worden. Zij zal een Zoon baren en Hem de naam Immanuel geven.’
Jesaja‬ ‭7‬:‭14‬ ‭HSV‬‬

Een profetie die deze dagen vaker te horen zal zijn uit het boek Jesaja, maar die in eerste instantie bestemd was voor de mensen uit die tijd. Het woordje dat vertaald is met maagd, kan ook jonge, huwbare vrouw betekenen, dus is het niet zo wonderlijk als het bij Maria was. We lezen, gek genoeg, niet dat het ook vervuld geworden is, maar Gods Woord kennende, gaan we daarvan uit!

Maar dan linkt Matheus, de evangelist het in hoofdstuk 1:23 het aan de geboorte van Jezus. Hij schreef zijn evangelie voornamelijk voor de Joden om hen te laten zien, vanuit het Oude Testament, dat Jezus de Messias, de Beloofde Verlosser is. Daarom vindt men vaker bij hem: opdat vervuld werd wat bij monde van de profeet.. etc.

Maar de naam Immanuel, God met ons, is zo bijzonder, de betekenis is door Jezus zo vervuld als door niemand anders: God werd mens en Hij leefde onder ons, toen, maar ook vandaag nog. Hij leeft Zelfs ìn ons, dichterbij kun je niet komen! Als we Hem uitnodigen in ons hart komt Hij, 💯 % en Hij gaat nooit meer weg.

Als mensen dat gaan ervaren de komende dagen is het hun beste Kerst, ever!

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *