Geplaatst op Geef een reactie

Goddelijk Inzicht


‘Roep tot Mij, en Ik zal u antwoorden, Ik zal u grote en onbegrijpelijke dingen bekendmaken, die u niet weet.’
‭‭Jeremia‬ ‭33‬:‭3‬ ‭HSV‬‬

De Heilige Geest wil iedereen gebruiken, in gewone, alledaagse dingen, maar juist ook in het bovennatuurlijke. Dat je ineens dingen weet over degene met wie je in gesprek bent, die alleen Hij maar geopenbaard kan hebben. Woorden van kennis noemen we dat. En het maakt dat iemand zich gezien weet, men ervaart Gods betrokkenheid en liefde.

Het is één van de gaven van de Heilige Geest en bij uitstek geschikt in evangelisatie. Iemand, die ik ken van facebook uit de Verenigde Staten, hoort soms in haar gedachten een datum, zomaar ‘out of the blue’ als ze naar iemand kijkt. Als ze dan naar die persoon toegaat en ernaar vraagt blijkt dat altijd een datum te zijn die een gesprek op gang brengt over de situatie waar die persoon dan inzit en het eindigt dat ze voor hem of haar mag bidden en soms tot Jezus mag leiden.

Soms mag je met iemand bidden, of zit dat zelfs in de methode die je gebruikt en je vraagt dan of de Heilige Geest wil komen en Jezus wil openbaren. Er gebeurt dan altijd iets. God laat Zich zien, voelen, door warmte, liefde, kippenvel, noem maar op en iedere discussie verdwijnt naar de achtergrond. Ook dat is vaak het moment waarop jij woorden van kennis krijgt en die mag delen. Toen ik dit laatst met een meisje, dat kranten stond uit te delen om abonnementen te verkopen, mocht doen, ervaarde ze het als heel liefdevol.

Bedenk, dat als je eropuit gaat, in de kracht van de Heilige Geest, Hij altijd met je meegaat, je gaat nooit alleen. En hij wil je toerusten met zijn gaven. En wij mogen daarom vragen, roepen zelfs, zegt Jeremia. En als we dat doen krijgen we ‘Goddelijk Inzicht’ GI-force. Hoe we iets moeten aanpakken, hoe we mensen moeten benaderen, woorden van kennis over situaties of over pijn of ziekte, die je niet waarneemt maar wel bij ‘bepaald’ wordt. Allemaal om die ene persoon te winnen voor Jezus. En om de woorden te spreken die het hart zullen raken.

Gebed: Dank U wel, voor die bijzondere dingen, die U mij wilt geven en die U voor mij in petto heeft om de mensen te bereiken, zo bijzonder, zo wonderlijk. Ik wil dat Goddelijke Inzicht hebben, Heer, omdat ik toegerust wil zijn, dank U wel, ik roep U aan, zodat ik dingen zal zien die ik niet weet, In Jezus naam. Amen.

Op onze Landing-page vind je meer informatie over dit onderwerp, onze stichting e.d.

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘de Eigenschappen van een Evangelist’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8hx1MYKrrWr&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *