Geplaatst op Geef een reactie

Goed en vriendelijk

‘Het is heerlijk voor je als je goed en vriendelijk bent voor andere mensen. Want dan zal God voor jou ook goed en vriendelijk zijn.’ Matteüs‬ ‭5‬:‭7‬ ‭BB‬‬

Deze 4de zaligspreking is er eigenlijk een uit het zaaien en oogsten principe. Als we barmhartigheid, goedheid en vriendelijkheid zaaien, zullen we dat ook oogsten. Wat je zaait zul je oogsten. Als je tarwe zaait oogst je geen rogge, zo eenvoudig is dat.

Het mooie is dat ook deze twee dingen weer terug te vinden zijn in Gal. 5, als partjes van de vrucht van de Geest. Het is dan ook geen toeval dat er ook negen zaligsprekingen zijn, zoals er ook negen partjes vrucht en negen gaven van de Geest zijn! Ook deze dingen kunnen we niet doen zonder de Heilige Geest! Dat haalt de druk er af!

En juist door goed en vriendelijk te zijn kunnen we ons onderscheiden van de mensen die Jezus niet kennen, die vaak op zichzelf gericht zijn en nors en bozig zijn als het niet gaat zoals zij willen.

Maar wij zijn geheel anders, omdat we Jezus hebben leren kennen (Efeze 4:20) En omdat Gods Geest in ons werkt!

👍liken, delen en abonneren en help zo mee het goede nieuws te delen

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *