Geplaatst op Geef een reactie

Goedheid

‘dankzij de goedheid van de Here zijn wij niet omgekomen. Hij blijft voor ons zorgen en zijn trouw is elke dag weer nieuw.’
‭‭Klaagliederen‬ ‭3‬:‭22‬-‭23‬ ‭HTB‬‬

Je moet van goede huize komen wil je je naam in een werkwoord zien veranderen. Wel, Jeremia, de schrijver van die bijbelboek, Klaagliederen, is dat gelukt. Jeremiëren, betekent dat je alleen maar loopt te piepen en te klagen.

Nu had Jeremia daar alle reden toe: jarenlang had hij het volk Israël gewaarschuwd, dat zij zich moesten bekeren, de afgoden uit hun midden moesten verwijderen en weer terugkeren tot de HERE, Jahweh, de God van Abraham, izak en Jacob, omdat ze anders in ballingschap zouden gaan. Maar het heeft niet mogen baten, ze luisterden niet en de straf is voltrokken.

Maar midden in zijn spreekwoordelijk geworden bijbelboek vinden we deze parel van een tekst

Want ook al straft God, Hij doet dat niet om te vernietigen maar om het volk weer terug te doen keren bij Hem! Uit trouw, liefde en goedheid!

Want wat er ook gebeurt, Hij blijft voor ons zorgen en Zijn trouw is iedere dag weer nieuw. Onveranderd, wat voor puinhoop we er misschien ook van gemaakt hebben! Goed hè?!

👍liken, delen en abonneren en help zo mee het goede nieuws te delen

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *