Geplaatst op Geef een reactie

Belangrijk


Hij zei tegen hen: “Deze: ‘Houd van je Heer God met je hele hart, met je hele ziel en met je hele verstand.’ Dat is de eerste en belangrijkste wet. De tweede, die net zo belangrijk is, is deze: ‘Houd net zoveel van je broeders als van jezelf.’’ Matteüs‬ ‭22‬:‭37‬-‭39‬ ‭BB‬‬

Iemand stelde laatst op Facebook de vraag of het grote gebod nu belangrijker was dan de grote opdracht. En eigenlijk is dat net zo’n domme vraag als de farizeeër hier stelt aan Jezus om Hem in de val te lokken.

De liefde tot God met je hele hart, ziel, verstand en al je kracht is het grote gebod. Een groter gebod is er niet, staat er zelfs in de Markus versie, waar Jezus antwoord trouwens begint met het Sjema: hoor Israël, de HERE, Jahweh, uw God (Elihim) is één.

En vanuit dat gebod, de wet van de liefde, komen zowel het tweede, evenzo belangrijke gebod èn de grote opdracht voort, omdat ook die gedreven zijn vanuit die liefde.

Je kunt niet èn God liefhebben en je broeder haten zegt Johannes later. (1 Johannes 4:20 BB)

En hoe kun je nu iemand meer liefhebben dan dat je hem of haar tot Jezus leidt?

👍liken, delen en abonneren en help zo mee het goede nieuws te delen

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *